Yılın otomobilinde geri sayım başladı

Gültekin KARA
Gültekin KARA OTOSTOP gultekin.kara@dunya.com

Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından bu yıl ilki düzenlenen “Türkiye’de Yılın Otomobili” (TYO) seçimlerinde son haftaya gelindi. Türkiye’deki medya kuruluşlarında otomotiv sektörü üzerine uzmanlaşan, editör, yayıncı ve muhabirlerden oluşan OGD’nin bu yıl ilk kez düzenlediği ve geleneksel hale getirmeyi hedefl ediği yarışma sayesinde, Türkiye’de ilk kez yılın otomobili seçilecek. 

Yabancı ülkelerde, yerel ve uluslararası olarak farklı isimler altında gerçekleştirilen benzer organizasyonları, Türkiye’ye taşıyan OGD, bu sayede tüketicilere ve sektöre yönelik önemli bir projeye imza atmış olacak. 

Bir takvim yılı içinde Türkiye’de pazara sunulan tüm otomobillerin doğal aday olduğu OGD seçiminde, bu sene 22 adet otomobil, en iyi olmak için zorlu bir sınavdan geçecek. 

Söz konusu seçimin en önemli artısı ise, katılım şartı olarak, herhangi bir ödeme şartı talep edilmemesi. 

Bununla birlikte kurucu üyesi ve kurucu yönetim kurulunda yer aldığı Otomotiv Gazetecileri Derneği olarak aynı zamanda yapmayı planladığımız en önemli hedef ise objektifl iği sağlayarak, özellikle tüketicilere yönelik, tecrübelerimizle harmanladığımız doğru bilgiyi aktarabilmek. 

Gerek söylediğim gibi kurucu yönetim kurulu üyeliği, gerekse TYO Seçim Komitesi üyeliğim sırasında dikkat ettiğimiz en önemli noktalardan bir tanesi ise tüm firmalara eşit mesafede durmak oldu. 

Öyle ki bu firmalardan gelen destek taleplerini bile çok teşekkür ederek geri çevirdik ki ileride herhangi bir söylenti çıkmasın. Sonuç olarak, 25 Mart Cuma günü OGD Üyeleri tarafından İstanbul İntercity Park’da aşağıda listesini okuyabileceğiniz tüm adayları test edeceğiz ve daha sonra 7 finalisti açıklayacağız.

Kazanan otomobil ise nisan ayında duyurulacak. İşte ilk ödülün adayları:‘Audi A4, BMW 7 Serisi, Fiat 500X, Fiat Egea, Ford Mondeo, Ford Mustang, Honda Jazz, Hyundai Tucson, JaguarXE, Kia Sorento, Land Rover Discovery Sport, Mazda CX-3, Mercedes GLC, Mercedes C-Coupe, MINI Clubman, Opel Astra, Renault Talisman, Renault Kadjar, Skoda Superb, Ssangyong Tivoli, Subaru Levorg, VolvoXC90.”

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Hep bana… 18 Mart 2019
Baskınla olmaz 21 Ocak 2019
Rotası olmayan gemi 07 Ocak 2019
Umuda yolculuk 31 Aralık 2018
Otomobile soğan muamelesi 10 Aralık 2018
Feragat edilmiş 19 Kasım 2018
Nereye koşuyoruz… 12 Kasım 2018
Rica ederim yapmayın 05 Kasım 2018
Kurcalama arabayı 22 Ekim 2018
Çelik bile erir 08 Ekim 2018