208 milyonluk nominal hissesi yabancıya ayrıldı

Halkbank'ın kamuya ait hisselerinin halka arzında 208 milyon lira nominal değerdeki kısım yurt dışı kurumsal yatırımcılara ayrıldı. Halka arzda "fiyat aralığı ile talep toplama" yöntemi kullanılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


 

İSTANBUL - Halkbank'ın kamuya ait hisselerinin halka arzında 208 milyon lira nominal değerdeki kısım yurt dışı kurumsal yatırımcılara ayrıldı.

Halkbank'ın kamuya ait hisselerinin halka arzı için yayımlanan taslak izahnamede Halkbank'ın halka arzında "fiyat aralığı ile talep toplama" yöntemi kullanılacağı bildirildi.

Halka arz edilen toplam 260 milyon lira nominal değerli paylardan 26 milyon lira nominal değerdeki yüzde 10'luk kısım yurt içi bireysel yatırımcılara, 26 milyon lira nominal değerdeki yüzde 10'luk diğer kısım yurt içi kurumsal yatırımcılara ve 208 milyon lira nominal değerdeki yüzde 80'lik kısım da yurt dışı kurumsal yatırımcılara ayrıldı.

Ek satış hariç olmak üzere satış için arz edilen nominal payların tutarı 260 milyon lira olarak belirlenirken, halka arzda fazla talep gelmesi durumunda Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB) sahibi olduğu payların 39 milyon lira nominal değerli kısmının ek satışa konu olabileceği belirtildi.

Halka arz edilecek payların çıkarılmış sermayeye oranı ise ek satış hakkı hariç yüzde 20,8 olarak açıklanırken, ek satış hakkının kullanılması durumunda bu oranın yüzde 23,92 seviyesine ulaşacağı kaydedildi.

Satışta "fiyat aralığı ile talep toplama" yöntemi kullanılacak

Satış, Finans Yatırım liderliğinde oluşturulan konsorsiyum tarafından "fiyat aralığı ile talep toplama" ve "en iyi gayret aracılığı" yöntemiyle gerçekleştirilecek.

Yurt içi bireysel yatırımcılar ve yurt içi kurumsal yatırımcılardan talep Finans Yatırım Menkul Değerler liderliğinde oluşan konsorsiyum üyeleri tarafından, yurt dışı kurumsal yatırımcılardan talep toplama işlemi ise Citigroup Global Markets Limited ve Finans Yatırım aracılığıyla gerçekleştirilecek.