4 büyük savunma sanayii yatırımı bu yıl tamamlanacak

Savunma sanayiindeki en kritik yatırımlardan biri olan Teknopark İstanbul’da yer tahsislerinin 2014 yılı içinde tamamlanacağı ve şirketlerin yatırım aşamasına geleceği kaydedildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MEHMET KAYA

ANKARA - Teknopark İstanbul, Sabiha Gökçen Havalimanı’nın da içinde yer aldığı ve SSM’ye ait arazi içinde bir teknokent kurulması kararı alınmasının ardından SSM liderliğinde, İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Ticaret Odası Üniversitesi, TSKGV’nin iştiraki Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri ile yine TSKGV şirketi STM’nin ortaklığında kuruldu. Toplam, 2.5 milyon metrekare bir alana sahip Teknopark İstanbul’da halen altyapı ve hizmet binaları inşaatları devam ediyor.

2014 içinde tamamlanacak diğer önemli organize bölge yatırımı ise TAI’nin geliştirdiği ve SSM ile birlikte yürüttüğü Kazan Havacılık Kümelenmesi yatırımı olacak. OSB olarak örgütlenen ve TAI’ye ait arazide ve mevcut TAI tesislerine komşu olarak oluşturulacak organize sanayi bölgesinde, havacılık kümesi oluşturularak başta TAI’nin alt yüklenicileri olmak üzere teknoloji geliştirme dahil şirketlerin yer alması sağlanacak.

ASELSAN'dan radar tesisi

ASELSAN’ın en büyük yatırımlarından biri olan ve inşaat aşaması tamamlanan Radar Elektronik Harp Test ve Üretim Tesisi de 2014 yılı içinde bitirilecek. ASELSAN’ın Macunköy ve Akyurt üretim tesislerinin ardından Gölbaşı’nda gerçekleştirdiği bu tesislerde de şirketin önemli üretim alanlarından biri olan radar sistemlerinin üretimi ve testi yapılacak. ASELSAN’ın füze sistemlerinin üretim ve testleriyle ilgili olarak Temelli bölgesinde de bir yatırım yapma planı olduğu daha önce açıklanmıştı

Türkiye’de haberleşme uyduları dahil uydu üretim ve test merkezi kurulması için başlatılan projenin de son aşamada olduğu belirtildi. TAI içinde yapılan ve mülkiyetine SSM’nin de ortak olduğu tesis tamamlanma aşamasında. Gelişmiş gözlem ve haberleşme uydularının üretilmesine ve uydu ile bileşenlerinin testlerinin yapılabilmesine yönelik olarak gerçekleştirilen tesisin bu yıl içinde biteceği belirtildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir