Akbank: Kredide sorun yok

EPDK'nın el koyduğu Osmangazi'nin ana ortaklarına kredi veren Akbank, kredinin geri ödemesinde herhangi bir aksama olmadığını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) 2010 yılında özelleştirilen Osmangazi Elektrik Dağıtım ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış'ın yönetimine el koymasının ardından, bu şirketlerin ana ortaklarına kredi veren Akbank, kredinin geri ödemesinde herhangi bir aksama olmadığını açıkladı.

EPDK, 2010'da özelleştirilen Osmangazi Elektrik Dağıtım (EDAŞ) ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış şirketlerinin yönetimine, yükümlülüklerini yerine getirmemesi ve TETAŞ'a olan 180 milyon liralık borcunu ödememesinin ardından el koydu.

Osmangazi EDAŞ'a 485 milyon dolarla en yüksek teklifi veren Yıldızlar SSS Holding bünyesindeki Eti Gümüş tarafından kurulan Dedeli Elektrik Dağıtım'la 31 Mayıs 2010'da devir sözleşmesi imzalanmıştı. Şirket, peşin ödediği toplam bedelin 375 milyon dolarlık kısmı için Akbank'tan kredi sağladığını, kalanı için özkaynaklarını kullandığını açıklamıştı.

Akbank'tan KAP'a gönderilen açıklamada, "Bankamızın bu işlemle ilgili Gruba özelleştirme sırasında kullandırdığı kredilerin bugüne kadar olan geri ödemesinde herhangi bir aksama söz konusu değildir. Kredinin teminat yapısı da güçlüdür" denildi.

Açıklamada EPDK'nın yönetime el koymasının Akbank'ın riskine olumsuz bir etkisi olmayacağının beklendiği belirtildi.

Akbank hisseleri ilk seansı yüzde 2.43 kayıpla 7.22 liradan tamamladı.