Bedelli askerlik araştırmasında çarpıcı rakamlar!

Bedelli Askerlik Platformu ile AGS Danışmanlık tarafından yapılan araştırmadan çarpıcı rakamlar ortaya çıktı. Katılımcılara göre "25 yaş ve 15 bin TL" en makul 'bedelli' düzenlemesi…

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Bedelli askerlikle ilgili birçok kişinin ümitli bekleyişi devam ederken, Bedelli Askerlik Platformu ve AGS Danışmanlık tarafından yapılan araştırma çarpıcı rakamlar ortaya koydu.

4 bin 652 kişinin katılımı ile 18-23 Mart 2014 tarihleri arasında online veri toplama yöntemiyle gerçekleştirilen araştırma, yaş faktörünün en önemli parametre olduğu ortaya çıktı. Araştırma sonuçlarına göre daha önce 2011 yılında çıkan bedelli askerlik yasasından yararlanmayanların çok büyük bir bölümü o dönem yararlanmama sebebi olarak 30 yaşını doldurmadıklarını ifade etti.

Yapılan araştırma, bedelli askerlikte “25 yaş ve 15 bin TL” bu yasayı bekleyen çok büyük bir kesimin beklentisini karşılayacağını ortaya koydu.

İşte araştırmadan çıkan çarpıcı rakamlar:

Bedelli Askerlik Yasasını bekleyenlerin büyük bir çoğunluğunun (%78) doğum yılları 1983 – 1987 arasında.  

Katılımcıların askerlik görevini yerine getirememiş olmalarının en önemli sebebi olarak % 37,3 ile eğitim ve kariyer ilk sırada gelirken, evli ve çocuk sahibi olmaları en önemli ikinci gerekçe.

Görüşülen kişilerin % 98,7’si 2011 yılında çıkan bedelli askerlik yasasından yararlandığı anlaşıldı.

“Bedelli Askerlik Neden Çıkmalıdır?” sorusuna katılımcıların % 42,5’lik bölümü “Aileme Bakıyorum ” ve % 16,3 ’lük bir bölümü de “İşimi, İşyerimi kaybetmek istemiyorum” cevaplarını verdi.

Katılımcıların % 74,6’sı Bedelli Askerlik Yasasının 25 yaş ve 15 bin TL ile çıkmasını talep etti

Katılımcıların % 41,7’si 27 yaş ve 20 bin TL olması durumunda Bedelli Askerlik yasasından yararlanabileceğini belirtti. Bunun yanı sıra % 27,5’lik bir bölüm ise “Ücret Önemli Değil” görüşünde.

Katılımcılar “Şuan Yapmakta Olduğunuz İşinizi Normal Askerlik Sonrası Devam Ettirebilecek Misiniz?” sorusuna %62,7’si “Hayır” yanıtını verdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir