BJK ve GS, Bolu'ya gidiyor

Beşiktaş ve Galatasaray, Bolu'da tesis yapmak için yer bakıyor. Bilindiği gibi, Fenerbahçe'nin Bolu Topuk Yaylası'nda tesisleri bulunuyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Beşiktaş yöneticilerinin tesis yapmak için incelemelerde bulunduğunu, Galatasaray'ın da önümüzdeki günlerde yer bakacağını belirterek, 'Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray gibi büyük takımlar önemli markalar. Futbol takımlarının ötesinde çok ciddi taraftar kitleleri olan önemli ticari markalar. Bu markaları şehrimize kazandırmak istiyoruz' dedi.

Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Seben Taşlıyayla göletinin kenarındaki çam ormanlarıyla çevrili alana takımların tesis yapmak için girişimlerde bulunduğunu söyledi. Bolu'nun eşsiz bir doğaya sahip olduğunu ifade eden Zahteroğulları, 'Bolu, Türkiye'de nitelikli turizmin ve spor turizminin bütün branşlarının merkezi olabilecek bir potansiyel taşıyor. Ciddi katma değer katan yatırımlar istiyoruz. Otellerimiz markalı olsun istiyoruz. Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray gibi büyük takımlar önemli markalar. Futbol takımlarının ötesinde çok ciddi taraftar kitleleri olan önemli ticari markalar. Herşeyden önce bu markaları şehrimize kazandırmak istiyoruz. Fenerbahçe'nin Topuk yaylasına tesis yapmasının ardından biz de benzer takımlara kentimizdeki alternatifleri gösteriyoruz. Biz onlara her türlü kolaylığı göstermeye hazır olduğumuzu söyledik. Turizm bölgesinin sağlayacağı avantajlardan bahsettik' dedi.

Beşiktaş ve Galatasaray arazi arıyor

Beşiktaş yöneticilerinin önceki gün kente gelerek incelemeler yaptıklarını ve önümüzdeki günlerde de Galatasaray yöneticilerinin geleceğini açıklayan Zahteroğulları, şöyle konuştu:
'Galatasaray kulübe de yılbaşından önce benimle irtibat kurmuştu. Program yapmıştık ama ertelediler. Önümüzdeki günlerde Galatasaray kulübü de gelecek. Onlara da çeşitli alternatifleri göstereceğiz. Geniş bir turizm perspektifiyle bakıp o takımların buraları merkez edinmesini arzu ediyoruz. Beşiktaş yöneticileri basketbol takımlarının kamp için sürekli Bolu'ya geldiğini söylediler. Seben gölünün kenarında geniş bir alan var. Turizm bölgesi ilanıyla üzerinde çalıştığımız orman vasfını kaybetmiş yerler var. Turizm gelişme bölgesini bunun için çok önemsiyoruz. Bu bize iki şey sağlıyor. O arazileri turizme tahsis imkanı getiriyor. Bizim alanlarımız orman ve mera. İkinci olarak ise beşinci bölge teşvikleri getiriyor'