Çavuşoğlu, Lavrov ile görüşecek

Cuma günü Karadeniz İşbirliği Toplantısı için Soçi'ye gidecek olan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun, Rus mevkidaşı Lavrov ile görüşeceği açıklandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Rusya'nın Soçi kentinde cuma günü bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında 7 ay sonra ilk temas sağlandı ve iki lider bugün telefonla görüştü. Görüşmede Putin'in, İstanbul'daki saldırı konusunda taziyelerini ilettiği ve iki liderin yüz yüze görüşme konusunda mutabık kaldığı açıklandı.

Kremlin kaynakları ise Rus turistlerin Türkiye'ye gidişinin serbest bırakılacağını duyurdu. İki liderin telefon görüşmelerinin ardından Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile Rus mevkidaşı Lavrov'un cuma günü görüşeceği aktarıldı. 

Fransa'nın başkenti Paris'te Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault ile görüşme sonrası basın toplantısında konuşan Lavrov, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile cuma günü bir araya geleceğini kaydetti. İki mevkidaşın, 1 Temmuz'da Rusya'nın Soçi kentinde  düzenlenecek Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü toplantısında Suriye'deki kriz ve ikili ilişkiler hakkında görüş alış verişinde bulunması bekleniyor.