Dünya devlerinin kumaşçısı Oğuz ‘pamuklu’ da üretecek

Moda zincirlerine yaptığı 40 milyon doları aşan ihracatı ile poliviskon kumaşta Türkiye’nin önemli markası Oğuz Tekstil, şimdi de pamuklu kumaş üretecek. Böylece Oğuz Tekstil’in müşterisi pamuklu kumaş için başka üretici aramak zorunda kalmayacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NAZİRE HIÇYAKMAZER

ADANA - Dünyanın önde gelen firmalarının ana kumaş tedarikçisi olan Oğuz Tekstil, üretim kapasitesini artırarak, kapasitesinin yüzde 25’i pamuklu kumaş olacak şekilde yatırım yaptı. Oğuz Tekstil Yönetim Kurulu 2. Başkanı İsrafil Uçurum, aldıkları bir kararla pamuklu kumaş üretimi başlatmaya karar verdiklerini söyledi. Uçurum, pamuklu kumaş üretiminin önümüzdeki dönemlerde başlayacağını belirterek “Bugüne kadar üretimimizin yüzde 90’ı poliviskon kumaştı ancak 1,5 yıl önce aldığımız bir kararla pamuklu kumaşa yöneldik. Biz bu yatırımla mevcut üretimimiz olan ağırlıklı poliviskon kumaş ürün gamımızı genişleterek pamuklu kumaş üretimine de başlayacağız. Pamuklu kumaşın ürün çeşidinin fazla olmasından dolayı pazarı biraz daha geniştir. Bu yüzden ürün gamımızı daha çok arttırdığımız için bize biraz daha fazla getirisi olacaktır” dedi. Pamuklu kumaş üretimi için yaklaşık olarak 8 milyon euroluk bir yatırım yaptıklarını belirten Uçurum, 

“Pamuklu kumaş üretimi ile birlikte ürün çeşidimiz artacak. Müşterilerimiz pamuklu kumaş için başka adres aramayacaklar. Günümüz teknolojisin getirmiş olduğu bütün olanakları kullanarak bu yatırımı yapıyoruz. Oğuz Tekstil’in kalite anlayışına yakışır biçimde yatırımızı tamamlayacak ve pamuklu kumaşta da kalitede öncü olacağız” diye konuştu.  

Ar-Ge'ye önem veriyor  

Adana’nın sanayide öncü bir kent olduğunu belirten Uçurum, “Adana yıllarca özellikle tekstil üretiminin merkezi konumunda oldu. Bu avantajını daha da geliştirerek hem kalitemizi hem de üretim kapasitemizi Ar-Ge’ye önem vererek yeni teknolojiyle birlikte yeni ürünlerle daha ileriye taşımaya çalışıyoruz” diye konuştu. Bugünlerde sektördeki yavaşlamanın geçici olduğunu ifade eden Uçurum, “Yavaşlamanın önümüzdeki günlerde duracağını ve sektörün çok daha iyi konuma geleceğini düşünüyorum” dedi. 

"Hedefimiz Amerika’da daha çok güçlenmek" 

Ortadoğu’da yaşanılan sıkıntılardan dolayı Avrupa ve özellikle Amerika pazarına ağırlık vereceklerini söyleyen İsrafil Uçurum, “Amerika ve Avrupa’da büyük mağazalar zinciri ile çalışıyoruz. Bu firmalar en kötü dönemlerde dahi alımlarını bir miktar azaltmalarına rağmen hiçbir zaman durdurmuyorlar. Zaten var olduğumuz Avrupa ve ağırlıklı olarak Amerika pazarında daha da güçlenmeyi hedefl iyoruz” açıklamalarını yaptı. İhracat ile büyümeyi hedeflediklerini ifade eden Uçurum, İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan ‘Türkiye’nin 500 Büyük Kuruluşu’ listesine önümüzdeki yıl ilk 200’de yer almayı hedeflediklerini söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir