Ehlikeyf'in teknoloji dosyası…

LG Oled TV Kuzey Işıkları'nı İzlanda'da yaz günlerinde de izletti! Plantronics, elleri kullanmadan çağrılara yanıt vermek için Explorer 500'ü geliştirdi. Seiko Prospex koleksiyonu GPS Solar teknolojisiyle buluştu…

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LG, Kuzey Işıkları'nı İzlanda'da yaz günlerinde de izletti! 

LG Electronics, "Aurora Borealis" olarak bilinen Kuzey Işıkları'nı bu yaz HDR özellikli en yeni teknolojiye sahip 4K Oled TV'leriyle dünyanın her yerindeki tüketicilerle buluşturmayı amaçlıyor.

Kuzey Işıkları, İzlanda'da Nisan ve Ağustos ayları boyunca gün ışığının 24 saate varması nedeniyle görülemiyor. LG, hem turistlere hem de İzlandalılara yaz aylarında ilk kez Aurora Borealis'i görme fırsatı sunmak için İzlanda'nın başkenti Reykjavik'te gerçekleştirdiği "Lights Out, Stars On" etkinliğine bine yakın kişiyi davet etti. Sadece bir gece için Reykjavik'teki tasarım ödüllü Harpa Konser Salonu'nun cam panelleriyle benzerlik gösterecek şekilde dizilen 40 adet geniş ekranlı LG Signature Oled TV, İzlanda'nın gece gökyüzünü siyah ekranlara yansıttı.

Etkinlik, İzlanda'nın en güzel manzaralarını ve İzlanda gecelerinde sunan bir fotoğraf sergisini içeriyordu. LG, proje boyunca ödüllü İzlandalı yazar ve aktivist Andri Magnason ile çalıştı. Ayrıca Kuzey Işıkları ile İzlanda'nın gece gökyüzünü tasvir eden orijinal sanatsal eserleri yapan profesyonel astrofotoğrafçı Sean Parker da etkinliğe katıldı. Popüler teknoloji youtuberı, Unbox Therapy kanalını yayınlayan Lewis Hilsenteger da kampanya için yaratıcı yönetmenlik yaptı.

2006 yılında Kuzey Işıkları'nın görülmeye başladığı dönemde Magnason, Reykjavik şehri sakinlerinden Kuzey Işıkları'nı ve yıldızları tamamen siyah bir fonda görmelerini istemişti.

Konuyla ilgili açıklama yapan LG Ev Eğlence Sistemleri Bölümü Başkanı ve CEO'su Brian Kwon "LG, son 50 yıldır TV teknolojileri alanında yenilikçi oldu ve bu sayede yaratılan en iyi ekranlar bizi bugünün Oled TV'lerine taşıdı. En net şekilde İzlanda'nın mükemmel kuzey ışıklarının güzelliğini yakalayarak, büyülü doğa deneyimini yaşamak isteyen İzlandalılar ve turistlere bunu sadece LG Oled TV mümkün kılacak" dedi.

"Lights Out Stars On" etkinliğinde, ülkenin tanınmış müzisyenlerinden Olafur Arnalds, Asgeir ve elektronik müzik grubu GusGus konser verdi. Etkinliğin fotoğraf sergisi 20 Kasım'a kadar Harpa Konser Salonu'nda ziyaret edilebilecek.

Plantronics, elleri kullanmadan çağrılara yanıt vermek için Explorer 500'ü geliştirdi 

Gün içinde trafikte veya eller doluyken gelen zamansız telefonlar dikkati dağıtıp kazalara yol açabiliyor. Plantronics, mobil kulaklık pazarına kazandırdığı Explorer 500 modeliyle bu riski ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

            44-024.jpg

Sadece 7,5 gram ağırlığında olan Explorer 500, 7 saate kadar konuşma, 12 saate kadar bekleme ve 6 aya kadar DeepSleep bekleme süresine sahip. Mikro USB ile şarj edilen Explorer 500'ü araç içinde bile 120 dakikalık bir sürede tam olarak şarj etmek mümkün.

Plantronics'in geliştirmiş olduğu ses teknolojisini yansıttığı Explorer 500'ün üzerinde bulunan çift mikrofon, gürültü engelleme teknolojisiyle de karşı tarafa temiz bir ses akışı sağlıyor. Müzik, çağrı ve GPS yönlendirmelerini de yansıtan Explorer 500, bluetooth özelliği ile iki farklı telefona aynı anda bağlanabiliyor. 

Explorer 500'ün USB şarj kablosu ve mıknatıs özelliği kolayca katlanarak pratik bir şekilde katlanabiliyor. Kulaklık, kullanılmadığı zaman çantaların tutma yerine veya anahtarlıklara da asılabiliyor. 

Seiko Prospex koleksiyonu GPS solar teknolojisiyle buluştu…

Seiko Prospex Marine koleksiyonunun Marinemaster modelinde, Seiko'nun GPS solar teknolojisi Astron modelinden sonra ilk defa kullanıldı. Seiko'nun yeni süre ölçme teknolojisi ile donatılan ve enerjisini sadece ışıktan alan bu yeni saat ile tek bir butona dokunarak yeryüzünün her noktasında, karada veya denizde doğru zamanı bulabilmek mümkün. Ayrıca Dual Time (2. saat göstergesi) fonksiyonu sayesinde okyanus denizcileri çıktıkları limanın yerel saatini bir bakışta görebiliyorlar.

         55-023.jpg

Saatin kasası ve bilezik korozyona dayanıklı titanyumdan yapılmış, süper sert kaplama ve seramik bezel ile korunmuş. Saat 200 metreye kadar su geçirmiyor, vidalı tepe ve arka kapağa sahip. Yansıma yapmayan safir cam, geniş ve pruva şeklindeki indeksler ve Seiko'nun en son geliştirdiği lumibrite malzeme sayesinde, her türlü hava koşulunda gece veya gündüz kolay okunabiliyor. Ayrıca kasa ve bilezik herhangi bir halat veya ipe takılmayacak şekilde tasarlanmış. Bu özel saat, bin 500 adet sınırlı sayıda üretilmiş.