Kemanın dahi çocuğundan Çaykovski ziyafeti

Eleştirmenlerin "müziğin dahi çocuklarından biri" olarak övgüyle söz ettiği keman virtüözü David Garrett, Venezuelalı şef Dietrich Paredes yönetimindeki İstanbul Opera Orkestrası eşliğinde 9 Mart'ta Çaykovski yorumuyla İş Sanat'a konuk oluyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Eleştirmenlerin "müziğin dahi çocuklarından biri" olarak övgüyle söz ettiği keman virtüözü David Garrett, Venezuelalı şef Dietrich Paredes yönetimindeki İstanbul Opera Orkestrası eşliğinde İş Sanat'a konuk oluyor.

Isaac Stern, Yehudi Menuhin ve Ida Haendel gibi kemanın büyük virtüözleriyle çalışan sanatçı, 10 yaşındayken Hamburg Filarmoni Orkestrası ile ilk konserini verdi. 13 yaşında Deutsche Grammophon ile bünyesindeki en genç sanatçı olarak özel bir sözleşme imzaladı. Julliard School'da müzikoloji ve kompozisyon eğitimi alan Garrett, Itzhak Perlman'ın yönlendirmesi ve tavsiyeleriyle performanslarına yeni teknik ve stiller ekledi.

Hedef genç kuşaklar

Müzikteki en büyük hedeflerinden birinin de klasik müziği genç kuşaklara sevdirmek olduğunu her fırsatta dile getiren sanatçı, bu doğrultuda klasik eserleri pop, rock, blues öğeleriyle harmanlıyor ve crossover parçalar düzenliyor. Kariyeri boyunca birçok ödülü kucaklayan David Garrett, sanata ve müziğe katkılarından dolayı, daha önce Gidon Kremer, Chick Corea, José Antonio Abreu, John McLaughlin, Al Jarreau gibi müzik dünyasında iz bırakan isimlere verilen Frankfurt Müzik Ödülü'nü önümüzdeki Nisan ayında alacak.

Garrett'ın Çaykovski'nin keman konçertosunu yorumlayacağı konser, İş Sanat'ta İstanbul Opera Orkestrası'nın seslendireceği Çaykovski 4. Senfoni ile devam edecek. Venezuelalı şef Dietrich Paredes'in yöneteceği etkinlik, 9 Mart Perşembe akşamı 20.30'da İş Sanat'ta.