Kokularla çayın tarihine yolculuk…

Pera Palace Hotel Jumeirah'ın 125 yıllık geçmişi çay ve koku harmonilerinden oluşan bir toplantıyla dile getirildi. Etkinlikte, 25 yıllık dönemler otelin ve ünlü ziyaretçilerinin iz bırakan anılarıyla hikâyeleştirilerek anlatıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Pera Palace Hotel Jumeirah, 125 yıllık geçmişini çay ve koku harmonilerinden oluşan "125. Yıl Kokularla Çayın Tarihine Yolculuk" etkinliği ile anlattı. Köklü çay markalarından Ronnefeldt ve parfümör Vedat Ozan işbirliği ile gerçekleştirilen etkinlikte otelin ünlü ziyaretçilerinin iz bırakan anılarıyla 25 yıllık dönemler hikâyeleştirildi:

Otelin 1892'de açılış nedeni, Doğu ile Batı arasındaki köprü olan Orient Express'in egzotik kültürüyle eşleşen çay Chai, parfümde de pembe biber ile aynı dokuyu taşıyan Ormonde Jayne / Isfarkand ile birleşiyor.

Agatha Christie'li yıllar

1920'lerde Pera Palace'ın müdavimleri arasında yer alan Agatha Christie'nin gizem dolu bir o kadar da geleneksel tavrı, Earl Grey ile bir araya geliyor. Bu çayın özü bergamot, Maison Francis Kurkdjian / Aqua Universalis parfümünün dünyasına çağırıyor.

40'lı ve 50'li yıllarda Türkiye'ye de baleyi getiren İngiliz Kraliyet Balesi kurucularından Dame Ninette de Valois'ın ziyareti yaşanıyor. Bu dönemde Pera Palace, yasemin kokulu kadınların katıldığı şaşaalı balolara da ev sahipliği yapıyor. Naif ve bir o kadar da güçlü kokusu ile bilinen yaseminin bıraktığı etki bu kadınları hatırlatıyor. Çayda Jasmine Pearls, parfümde Killian / Love and Tears bu atmosferin tamamlayıcıları.

70'ler değişim rüzgârları

70'lerin başlangıcından 2000'e kadar ise tüm dünyada ve Türkiye'de değişim rüzgârlarının estiği bir dönem. Zsa Zsa Gabor, Jacqueline Onassis, Giorgio Armani, Karl Lagerfeld ve Julio Iglesias gibi isimler Pera Palace'ın misafirleri arasında. Bu dönem, güçlü ve sert bir çayla özdeşleşiyor; kurutma aşamasında yanan çam odunlarının çıkardığı dumanla tütsülenen füme tadıyla bilinen Lapsang Souchong. İsli parfüm Etat Libre D'Orange / Rien ile de tamamlanıyor.

2000'ler…

2000'li yılların ilk döneminin ortaları ise Pera Palace için bir yenilenme dönemi olmuş. Renovasyon sonrasını temsil eden çay ise yeşil çaylardan yaban mersinli, limon otlu Huckleberry Friend! Böğürtlenli Keiko Mecheri / Wild Berries ile yakalanan uyum, şefin seçkisi orman meyveli mini pasta ile tamamlanıyor.

Nisan ayı itibariyle her gün 15:00 - 18:00 arasında İlham Gencer'in melodileri eşliğinde gerçekleşen Çay Saati'nde bu mönü deneyimlenebilecek.