Nar Gourmet’den Türk kahvesi ve Türk çayı

Nar Gourmet, Osmanlı ve Türk kültürünün asırlardır dünyaya mal olmuş lezzeti Türk kahvesini üç farklı seçenekle sunmaya başladı. Rize’de üretilen “Özel Harman Türk Çayı” da Nar Gourmet’nin geçtiğimiz günlerde tanıttığı yeni lezzetler arasında.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Lezzet peşinde yolculuklarımızın bir akşamı ise Nar Gourmet’nin üç çeşit Türk Kahvesi ve Özel Harman Türk Çayını özel bir toplantı ile tanıttığı etkinlikti. Toplantıda Nar Gourmet Genel Müdürü Samir Bayraktar yeni ürünleri anlatırken, Topkapı Sarayı’nda uzman olarak görev yapan Ömür Tufan da Türk Kahvesi kültürü ile ilgili bir sunum yaptı. 

Ortaköy’deki Armaggan Bosporus Suites’in terasında gerçekleştirilen tanıtım öncesinde Vedat Başaran’ın özel olarak oluşturduğu mönü ile hazırlanan bir akşam yemeği verildi. Ezine beyaz peynir, hurma, zeytin, manda sütü kaymağı, Kastamonu pastırması, bal, reçel, zeytinyağından oluşan iftariyeliklerin yanında masada lor peyniri salatası, yumurtalı zeytin piyazı, zahter salatası pekmezli süzme yoğurt, koruklu sıcak bamya yer alıyordu.

               nar4.jpg

Haftayı şerbet lezzetleriyle sürdüren ehlikeyfin önünde bu kez demirhindi, koruk, ahududu şerbetleri, zencefili limonata bulunuyordu.

Yemeklere haspirli yüzlük ile sunulan zahterli ve pazılı yoğurt çorbası ile başlandı. Ardından koruklu fener balığı yahnisi, sakız kabaklı patlıcan söğürme üzerinde ızgara kırmızı biber ve otlu siyez bulguru ile kuzu sırtı şaşlık ikram edildi. Orman meyveleri eşliğinde bademli güllaçla birlikte güllü reçelin ikram edildiği yemeğin ardından Nar Gourmet çay ve Türk kahvesinin tanıtımına geçildi.

           nar3.jpg

Hedef, yurtdışı tanıtım

Nar Gourmet Genel Müdürü Samir Bayraktar, Türk kültürü içinde büyük önemi bulunan Türk kahvesini sunmaktan büyük heyecan duyduklarını belirterek şöyle konuştu: 

“Nar Gourmet olarak her zaman en doğal ve en özgün lezzetlerin peşindeyiz. Yeni ürünlerimiz olan kahve çeşitleri ve siyah Türk çayı da Nar Gourmet’nin vazgeçilmez lezzetleri arasında yerini buldu. Eminiz ki, tiryakiler için kısa sürede vazgeçilmez tatlar arasındaki yerini alacaklar.

Bu toprakların yeme-içme kültürünü yurtdışında da tanıtıp yaşatma idealimizi doğal ve özgün ürünlerle sürdürmeye devam edeceğiz. Nar Gourmet’yi özellikle yurtdışında da en iyi tanıtacak ürünlerden birisinin lokum, diğerinin de kahve olduğundan hareket ettik. Bu nadide ürünlerimize Türkiye'de Nar Gourmet web sayfamızdan ulaşabileceğiniz gibi  çok yakında Türkiye, ardından Amerika ve pek çok seçkin pazarda olacağımız müjdesini de vermek isterim.”

Sunumunda kahvenin Osmanlı ve Türk kültüründeki tarihini tüm detayları ile anlatan Ömür Tufan da kahvenin Osmanlı sarayları arasında ilk defa Topkapı Sarayı’nda içilmeye başlandığını vurgularken, dünyaya ismini veren ‘Türk Kahvesi’nin hazırlık sürecinden, ikram aşamasına kadar kullanılan malzemeleri ve ritüelleri anlattı. Tufan, kahve kültüründe özel bir yeri bulunan Harem geleneklerini de ayrıntılı bir sunumla konuklara açıkladı.

             nar1.jpg

Nar Gourmet hakkında

Anadolu'nun doğal ve bölgesel ürünlerini geleneksel yöntemlere bağlı kalarak 2007 yılından bu yana üreten Nar Gourmet; soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağlarından mevsimsel reçel ve marmelatlara, organik sirke, ekşi, pekmez, baharat, çaylardan kuru meyve, geleneksel şekerlemelerden akide ve lokuma geniş ürün yelpazesine sahip.

Türkiye’de hedeflenmiş satış kanallarında ürünlerini 600 üzeri satış noktasında tüketici ile buluşturan Nar Gourmet, mevcut satış noktalarında derinleşmeye ve doğal ürünler pazarında özellikle reçel ve marmelat ile zeytinyağı kategorilerinde, kendi segmentinde liderliği hedefliyor. İlk olarak 2013 yılında, başta ABD olmak üzere başlamış olan ihracat, Kanada, Japonya, Çin, Birleşik Arap Emirlikleri, Almanya’ya gerçekleşiyor Nar Gourmet Inc, NY’da sayısı 50’yi bulan özel satış noktasında tüketiciye ulaşıyor.

Başta, ITQI (International Taste and Quality Institute) Üstün Lezzet Ödülü gibi uluslararası yarışmalarda altın yıldız kazanan reçel ve marmelat ürün grubu; ulusal kalite yarışmalarının yanı sıra NYIOOC (New York International Olive Oil Competition), Milan Monocultivar Expo2015, Olive Japan, Olive China, Flos Olei gibi dünyanın en prestijli uluslararası zeytinyağı kalite yarışmalarında altın madalya kazanan zeytinyağları ile Nar Gourmet, ürün gamını inovatif lezzetlerle yenilikçi bir anlayış içerisinde genişletmeyi hedefliyor.