Ramazan'a özel iftar sofraları (2)

Bugün on bir ayın sultanı Ramazan'ın ilk günü. Bu akşamdan itibaren ay boyunca farklı mekânlar, farklı iftar sofraları hazırlayacak; Ramazan'a özel mönüler sunacaklar. Orucunuzu açabileceğiniz o lezzet noktalarından bazıları Ramazan süresince bu köşede…

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Nar Lokanta, Nuruosmaniye

Nar Lokanta'nın iftar sofrası mönüsünde Nar Gourmet'in özel ürünleri de yer alıyor. Reçel, marmelat ve pekmezler, yöresel peynir ve zeytin çeşitleri ve taş fırında pişmiş Ramazan pidesinin ardından kuzu gerdanlı badem çorbası veya köy erişteli tavuk çorbası ile başlayan iftar yemeği, içli köfte, yağ mantısı, çayır mücveri ve Boşnak böreği gibi ara sıcaklar ve seçmeli ana yemekler ile devam ediyor.

         n-001.jpg

Mönüde; buğday keşkeği ile birlikte kuzu incik tandır, sakızlı dana yahni, Ali nazik üzerinde kuzu külbastı veya reyhanlı bulgur pilavı ile servis edilen piliç sarması gibi ana yemekler yer alıyor.

Nar, demirhindi, ahududu şerbetleri ve zencefilli limonata gibi geleneksel içecekler sunulan iftar yemeğinin sonunda ise Nar Lokantasının tatlı büfesi misafirlerini bekliyor. 

          s.png

Sheraton İstanbul, Ataköy

Otel içerisinde yer alan Cook Book Restoran'ın özel menüleri eşliğinde canlı fasıl dinletisi ve Mey Türk'ün özel iftar menüsü ile Ramazan ayına özel sofralar sunuluyor. Dileyenler Cook Book ve Mey Türk restoranlarında iftar yemeğinde buluşurken dileyenlere de açık büfe ve set mönü alternatiflerini değerlendirebiliyor.

Sadece Türk mutfağından değil, dünya mutfağından da sayısız yemeği kendine has yorumu ile sunan Cook Book, Ramazan Ayı'nda üç farklı gurme mönüsü ve canlı fasıl olanağı sunuyor. İftar mönüleri; iftariyelik, çorba, salata, mezeler ve zeytinyağlılar, sıcak yemekler, garnitürler, ev yemekleri ve tatlılardan oluşuyor. 

Mey Türk'ün Ramazan mönüsünde ezogelin çorba ile başlayan iftar saati, sıcak dolma üçlüsünden sonra piliç budu ızgara, kaşarlı köfte veya hünkâr beğendi gibi ana yemek tercihleri ile devam ediyor.

        d-012.jpg

Dedeman, Bostancı

Serpme iftariyeliklerin hepsinde yer aldığı set mönülerde ana yemek seçeneği olarak ıspanaklı mantarlı piliç dolması, mantarlı dana çoban kavurma, piliç saray sarma, hünkâr beğendi ile patates püresi eşliğinde dana rosto sunuluyor. Çorbalar, ara sıcaklar ve tatlılar ile birlikte limitsiz şerbet, meşrubat ve demleme çay ile filtre kahve de ikram ediliyor.

Dedeman Bostancı'da set mönü dışında Bostancı Restaurant'da canlı fasıl eşliğinde açık büfe iftar seçeneği de sunuluyor.

        d1-007.jpg

Develi Restaurantları

Geniş bir yelpazede hazırlanan özel iftar mönüsüyle her damak zevkine hitap etmeyi hedefliyorlar. Kebapların yanı sıra özel iftar tabağı, kâğıtta pastırma, semsek pidesi, içli köfte, Antep usulü kuru patlıcan dolması, tandırda firik pilavı, kaymaklı ekmek kadayıfı gibi lezzetler mönüde sunulanlardan sadece bazıları…

Kebap, et çeşitlerinin ana yemek olarak yer aldığı, güllaç ile birlikte birçok leziz tatlı ve meyve seçeneklerinin bulunduğu Develi Restaurantları Samatya, Kalamış, Etiler, Marin, Ataşehir, Florya, Eminönü, Tuzla ViaMarin ve Nişantaşı şubelerinden sonra Ankara'da da hizmet vermeye başlıyor. 

        s1-014.jpg

Simit Sarayı

"Hamurumuzda dostluk var" sloganı ile misafirlerini ağırlayan Simit Sarayı, Ramazan'a özel mönüler hazırladı. Tüm Simit Sarayı ve Simit Sarayı Mahalle mağazalarında yer alacak olan Simit Sarayı'nın en yeni lezzetleri dönerli saray dürüm ile portakallı irmik tatlısı ve yanında ayrandan oluşan iftar mönüsü. 

Ayrıca Ramazan boyunca gül ve çıtır kalem börek çeşitleri, damla sakızlı rulo pasta, nutellalı kek pops, latteli pasta, profiterollü pasta, antep fıstıklı pasta, mozaik pasta, bella vista pasta, tiramisu, frambuazlı, limonlu ve çilekli cheesecake ile ekler yine Simit Sarayı mağazalarında yer alacak.