Sirha İstanbul 2016 için geri sayım başladı

Sektörün en büyük etkinliği olan Sirha İstanbul 4. yılında. Bu sene 450 katılımcı ve markayı hedefleyen etkinlik, 24-26 Kasım 2016 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi'nde katılımcılara ve ziyaretçilere ev sahipliği yapacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sirha İstanbul, bu sene 24-26 Kasım 2016 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi'nde sektör mensuplarıyla buluşmayı hedefliyor… 1983 yılında Fransa'nın Lyon şehrinde düzenlenmeye başlayan etkinlik, 2013 yılından bu yana ülkemizde de katılımcılar ve ziyaretçilerle buluşuyor. Bu sene dördüncüsü gerçekleşecek olan Sirha İstanbul, yine profesyonel kitlesine network alanı sağlamayı hedefliyor. 

450 katılımcı ve marka 

Sirha İstanbul 2016'da gıda ve içecek ürünlerinden mutfak ekipmanlarına, pasta, fırıncılık ürün ve ekipmanlarından mobilya, sofra üstü takımlara; tekstil, hijyen ve teknoloji alanındaki yeniliklere kadar geniş bir yelpazede 450 katılımcı ve marka hedefleniyor. 

Otel, restoran sahiplerinden yöneticilerine, pasta şefleri, F&B müdürleri, satınalma müdürleri, barmen ve baristalara kadar 13 binden fazla sektör profesyonelinin bu sene İstanbul Kongre Merkezi'nde buluşması amaçlanıyor.

           sirha3.jpg

Peru mutfağı konuk olacak

Dünya trendleri arasında yerini alan Peru mutfağı bu sene İstanbul'a konuk oluyor. Peru'dan gelen yeni tatlar, yeni teknikler Peru şefleri tarafından bu sene Sirha İstanbul'da tanıtılacak.

6. Duyu Restoranı bu sene tekrar kurulacak. Ayrıca otelcilik ve restoran profesyonellerine yönelik en güncel konularla hazırlanmış konferanslar da Sirha İstanbul 2016'da ziyaretçilerini bekliyor olacak.

1987 yılında ünlü şef Paul Bocuse tarafından başlatılan Bocuse d'Or yarışması şu anda dünyaca bilinen en prestijli gastronomi yarışması. Finalinde 24 ülkenin kendi ekipleriyle katıldıkları bu mücadele yemek olimpiyatı olarak biliniyor.

Uluslararası bir jürinin seçimi yapacağı yarışmada Bocuse d'Or Türkiye Ön Seçmelerini kazanan şef, 2017 yılında yine Sirha İstanbul kapsamında gerçekleşecek Bocuse D'or Türkiye Finali'ne direkt geçiş hakkı kazanarak Bocuse D'or Europe'a katılmaya bir adım daha yaklaşacak. Şef Rudolf van Nunen, Bocuse d'Or Türkiye'ye başkanlık edecek.

Yaratıcılıklarını sergileyecekler

Mutfakta Yaratıcılık Festivali Omnivore, yeni sürprizleri, uluslararası şefler ve Türk meslektaşlarının katılımıyla dördüncü kez Sirha İstanbul'da olacak.

Geçtiğimiz yıl 300'den fazla marka ile ilk yıla oranla katılımcı sayısında artış gösteren ve 11 bin 902 profesyonel ziyaretçiye ulaşan Sirha İstanbul, GL events Exhibitions ve Türkiye'deki ofisi GL events Fuarcılık işbirliğiyle düzenleniyor.

Sirha İstanbul; Lyon haricinde Cenevre, Budapeşte, Rio de Janeiro ve Meksika'da da gerçekleştiriliyor ve bu sayede uluslararası sektörel bir ağ oluşturuluyor.