"İş birlikleri oluşturmak önemli"

ATO Başkanı Bezci,"Gücümüzü daha etkin kullanabilmek için iş birliktelikleri oluşturmanın öneminin farkındayız"dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, 150 bine yakın üyeyle güçlü bir kuruluş olduklarını belirterek, "Gücümüzü daha etkin kullanabilmek için iş birliktelikleri oluşturmanın öneminin farkındayız" dedi.

ATO meclis, komite ve komisyon üyeleri ile 70 ayrı ülkenin Ticari Ataşeleri ATO Congresium Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen tanışma yemeğinde bir araya geldi. Burada konuşan Bezci, 2013 yılı mayıs ayında oda seçimlerinin yapıldığını hatırlatarak, Ankara'nın tüm sektörlerinin temsilcilerinden oluşan yeni üyelerini Ankara'daki yabancı temsilcilerle bir araya getirmek istediklerini ve bu doğrultuda tanışma yemeğini düzenlediklerini kaydetti.

ATO olarak yıllardır çok sayıda ülke diplomatlarıyla bir araya gelerek, üyeleri için farklı projeler geliştirdiklerine işaret eden Bezci, bu kapsamda ülke ve sektör günleri düzenlediklerini, eşleştirme toplantıları yaptıklarını, bir çok ülke odasıyla kardeş oda olduklarını ve işbirliği protokolleri imzaladıklarını söyledi.

Bezci, "ATO olarak 150 bine yakın üyemizle güçlü bir kurumuz. Bu gücü daha etkin kullanabilmek için iş birliktelikleri oluşturmanın öneminin farkındayız. Dış Ticaret ve Uluslararası İşbirliği Özel İhtisas Komisyonumuz, üyelerimiz için çok yararlı bir başlangıca imza attı" diye konuştu.

Bezci, faaliyetlerinden dolayı komisyon başkanı Ali Rıza Koç'a ve tüm komisyon üyelerine teşekkür etti.

"Köprü işlevi yapmak istiyoruz"

[PAGE]

"Köprü işlevi yapmak istiyoruz"

ATO Meclis Başkanı Nurettin Gürgür ise ticaretin insanlık tarihi kadar eski olduğunu belirterek, ticaretin ve ekonominin temel özelliği olan rasyonalitenin, politik sorunların aşılmasında büyük önem taşıdığını ve bunun en güzel örneğinin Avrupa Birliği olduğunu söyledi.

Oda üyelerinin dış pazarlar aramak ve ticaret yapmak amacıyla dış ülkelerle temas kurmaya çalıştıklarını dile getiren Gürgür, uluslararası ticaretin "kazan kazan" ilişkisi içerisinde olduğu sürece anlam kazanacağını ifade etti. Gürgür, ATO olarak bütün ülkelerle ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesinde köprü işlevi yapma çabasında olduklarına işaret ederek, bu açıdan diplomatik temsilcilerin, büyük elçilerin ve ticari müşavirlerin, ATO'nun bu kapsamdaki çabalarını anlayışla karşılamalarını beklediklerini kaydetti.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İsmail Yücel de "Türk işletmeleri artık dünyanın her yerinde destan yazıyor. Türkiye bölgesinde bir istikrar ve güven adası olarak ilerlemeye devam ediyor. Hedefimiz Türkiye'yi ticaretin en kolay ve en güvenli yapıldığı ülkelerden biri yapmaktır. Bundan böyle önümüzdeki süreçte de Türkiye'nin bu temel hedef çerçevesinde güvenle ve istikrarla ilerleyeceğinden emin olunuz" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir