Erdoğan: Kirli planlara asla prim vermeyeceğiz

Başbakan Erdoğan, Ankara-Kırıkkale yolu Elmadağ rampalarının açılış töreninde konuştu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Çetelere, mafyalara, çeşitli kirli planlara asla prim vermeyeceğiz'' dedi.
Başbakan Erdoğan, Ankara-Kırıkkale yolu Elmadağ rampalarının açılış töreninde yaptığı konuşmada, kar, yağmur, dolu, rüzgar, bora demeden yapıların temellerini attıklarını, inşa ettiklerini ve bitirip hizmete açtıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:
''Kar, bora, fırtına, sükun bulacak evelallah ve durmadan bizler yolumuza devam edeceğiz. Millete hizmette hiçbir engel tanımıyoruz. Hiçbir mazeretin arkasına sığınmıyoruz. Dikkatinizi çekiyorum Türkiye genelinde, sadece 7 yılda 11 bin 337 kilometre yol inşa ettik. Bu rakam tek başına bir şeyi ifade etmeyebilir. Ama bakın, biz geldiğimizde 2002 sonunda, Türkiye'nin toplam bölünmüş yol uzunluğu 79 senede 6 bin 101 kilometre idi. Biz 7 senede, 11 bin 400 kilometre yaptık.  Şu anda Türkiye'nin bir ucundan öbür ucuna konforlu, emniyetli, kaliteli şekilde seyahat etmek mümkün hale geldi. Yol medeniyettir. Yolunuz yoksa 'Ben medeniyim' diyemezsiniz. Bu yollar medeniyetin ifadesidir. Onun için bu noktada onurluyuz, gururluyuz. Yarın Sakarya'da bir başka önemli yolumuzu daha hizmete açıyoruz. Arkadaşlarım hafta başı geldiler. Bakanım da geldi. Dediler ki 'Lapa lapa kar yağacak. Ne yapacağız?' Arkadaş bu işi aksatamayız. Kar, bora, fırtına devam edecek. Biz de işimize devam edeceğiz. Durmak yok, yola devam, dedik.'' 
İstanbul'u, Marmara'yı, Akdeniz'e, Ege'ye bağlayan Birecik-Adapazarı arasındaki ölüm virajlarını da ortadan kaldırdıklarına işaret eden Erdoğan, ''Türkiye'de artık ciddi manada sorunlu yol kalmıyor'' dedi.
Erdoğan, vatandaşları soğukta fazla bekletmek istemediğini dile getirerek, şöyle konuştu:
''Sizin gönülleriniz çok sıcak. Bunu hissediyorum zaten. Bizi izlemeye devam edin. Milli birlik ve kardeşlik projemizi, demokratik açılım sürecimizi, bu kardeşliğin gönül bağlarıyla birbirine bağladığımız, 780 bin kilometrekarelik vatan topraklarında, 72 milyon tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak aramıza fitne, fesat sokmak isteyenlere fırsat vermeden, birbirimizi 'Yaradılanı severiz, yaradandan ötürü' anlayışıyla sevmek suretiyle yolumuza devam edeceğiz. Çetelere, mafyalara, çeşitli kirli planlara asla prim vermeyeceğiz.''
Başbakanlığa ait otobüsle yeni açılan yolda bir süre incelemelerde bulunan Erdoğan, daha sonra Elmadağ Belediyesini ziyaret ederek Başkan Gazi Şahin'den bilgi aldı.
Törene, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkanları Yardımcısı Bülent Gedikli ve Haluk İpek ile Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve diğer yetkililer katıldı.