Dolara EKK freni

3,40 seviyesinin üzerine çıkarak tarihi zirve yapan dolar, Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun toplanacağı haberiyle düşüşe geçti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD'de kısa sürede faizlerin artırılacağı beklentisi ve dolarda küresel güçlü seyir ile bugün 3,4085 ile tarihi zirveyi gören dolar/TL, gelişmekte olan ülke paralarındaki nispeten olumlu hava ve Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamaları ardından yönünü aşağı çevirdi.

Bankacılar dolar endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde görülen sınırlı gevşeme nedeniyle birkaç gündür sert değer kaybeden gelişmekte olan ülke para birimlerinin kısmen toparlanması ve başbakanın açıklamalarının TL'yi desteklediğini belirtiyor.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında, ekonomi yönetiminin katılımıyla bugün toplanacak ve döviz kurunda son dönemde yaşanan hızlı yükselişi değerlendirecek.

Yıldırım gazetecilerin EKK gündemine ilişkin soruları üzerine, "Yaşanabilecek olağanüstü gelişmelere karşı tedbirli olmalıyız. Bu şartları değerlendirip ekonomimizle ilgili gereken kararları alacağız. Bugünkü EKK toplantısında döviz kurundaki artışı değerlendireceğiz" diye konuştu.

Dolar/TL son dönemde hem iç hem dış gelişmelerle neredeyse her gün tarihi zirvesini yenileyerek yükselişini sürdürüyor.

ABD'de başkanlık seçimini Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın kazanmasının ardından kayıplarını hızlandıran dolar/TL, seçim öncesi 3.15'li seviyelerde bulunuyordu.

Kur bugün de yeni zirve olan 3.4085'i test ettikten sonra Yıldırım'ın açıklaması öncesinde 3.3950 civarında seyrediyordu.

Dolar/TL 3.3643'e kadar geriledikten sonra saat 15:58'de 3.37 seviyesinde bulunuyor.