EWE, yeni şirketler satın almaya hazır

EWE Turkey Holding'in Genel Müdürü Bekir Sami Acar, şirketin büyüme hedefleri doğrultusunda şirket satın almalarına da hazır olduğunu kaydetti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MEHMET KARA

ANKARA - Türkiye enerji sektöründe doğalgaz dağıtım, enerji ticareti, satışı ve enerji verimliliği alanlarında hizmet veren EWE Turkey Holding'in Genel Müdürleri Bekir Sami Acar ve Frank Quante, İstanbul'da düzenledikleri basın toplantısında, şirketin 2014 yılı faaliyet sonuçlarını ve geleceğe yönelik hedeflerini anlattı. Acar, Bursagaz, Kayserigaz, EWE Enerji ve Enervis şirketlerini bünyesinde barındıran grubun, hedeflerini aşarak başarılı bir yıl geçirdiğini söyledi. EWE Turkey Holding'in, 2014'te yüzde 5 büyümeyle 2.1 milyar TL'lik ciro elde ettiğini vurgulayan Acar, "4.8 milyar m3 konsolide gaz tedarik hacmi ile Türkiye doğal gaz pazarının en büyük oyuncularından biri olan şirketimiz, Türkiye’deki gaz kullanıcılarının yaklaşık yüzde 10’una tekabül eden 1.25 milyon konut eşdeğeri müşterisine doğalgaz sağlamaktadır” dedi. 

EWE Turkey Grubu'nun yıllık yatırım tutarını yüzde 62 artırarak 2014'te toplam 61.9 milyon TL'ye ulaştırdığı bilgisini veren Acar, Bursa ve Kayseri’de yaptıkları yeni yatırımlarla toplam şebeke uzunluğunu da yüzde 5 artırarak 7.839 km’ye çıkardıklarını belirtti. Acar, halen 850 binden fazla aboneye hizmet veren Bursagaz'ın İznik'e de gaz götürdüğünü, yıl sonuna kadar 30 milyon TL yatırımla 11 bin 500 aboneye daha gaz ulaştıracaklarını kaydetti. Acar, "Kayseri’de, 32 milyon TL’lik yatırım ile Develi’ye de doğal gaz götürüyoruz. 2016 sonuna kadar 19 bin yeni aboneye ulaşma imkanı doğacak” dedi. 

Hedef müşteri sayısını katlamak 

Bekir Sami Acar, önümüzdeki dönem yatırım planları içinde yeni gaz dağıtım bölgelerinin de bulunduğunu vurguladı. 2012-2014 arasında 134.8 milyon TL yatırım yaptıklarını aktaran Acar, 2015-2017 döneminde de 188.5 milyon TL'lik yatırım planlandığını kaydetti. 

Bu yıl için de toplam 86.6 milyon TL yatırım yapacaklarını belirten Acar, "Hedefimiz, 2020 sonuna kadar müşteri sayımızı en az 2 kat artırmak. Yatırım hedeflerimiz arasında, yeni gaz dağıtım bölgeleri de var" dedi. Acar, EWE'nin büyüme hedefleri doğrultusunda şirket satın almalarına da hazır olduğunu, uygun fırsatlarla karşılaşmaları halinde tereddüt etmeden satın alma yapabileceklerini vurguladı. 

Acar, EWE Enerji'nin elektrik ticareti hacminin istikrarlı büyüdüğünü, elektrik piyasasında serbest tüketici limitinin sıfırlanmasıyla 2016'dan itibaren mesken abonelerine yoğunlaşacaklarını bildirdi. 

'Türkiye EWE için stratejik pazar' 

EWE Turkey Holding Genel Müdürlerinden Frank Quante da Türkiye'nin EWE AG için stratejik büyüme pazarı konumunda olduğunu belirtti. Quante, "Enerji verimliliğinde çok önemli işlere imza atan Enervis ile güneş enerjisi başta olmak üzere yenilenebilir enerji fırsatlarının yatırıma dönüştürülmesinde danışmanlık ve anahtar teslimi tesis hizmeti vermeyi planlıyoruz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir