Dışişleri: İlişkiler gözden geçirilecek

AKPM'nin Türkiye'yi tekrar denetim sürecine alan oylaması sonrası açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı, kararın terör örgütlerine hizmet edeceğini ve Avrupa'yla ilişkilerin gözden geçirileceğini bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) genel kurulunda, Türkiye'nin denetim sürecine alınmasını isteyen "Türkiye'de Demokratik Kurumların İşleyişi" konulu rapor oy birliğiyle kabul edildi. Kararla birlikte Türkiye tekrar denetim sürecine giriyor.

Dışişleri Bakanlığı karara tepki gösterdi.

Yapılan açıklamadan kararın FETÖ gibi terör örgütlerine hizmet edeceği ifade edildi.

Bakanlık ayrıca, ilişkilerin gözden geçirileceğini ve siyasi saiklerle alınan bu haksız kararı şiddetle kınadığını bildirdi.

Açıklamada, kararın art niyetli grupların yeni bir oyunu olduğu savunuldu. 

'Sorumlu duruş sergilemeye davet ediyoruz'

Dışişleri Bakanlığı, AKPM'nin bu haksız, siyasi ve yanlı kararına rağmen, Türkiye'nin demokratik standartlara, insan haklarına ve bu alandaki uluslararası yükümlülüklerine bağlılığından ödün vermeden, vatandaşlarının hak ve özgürlüklerini geliştirme konusundaki kararlığını sürdüreceğini vurguladı.

Açıklamanın devamınde şöyle denildi: "Türkiye AKPM’de bu kararı alan Parlamenterleri öncelikle aklı selime, ardından ilkeli bir tutum benimseyerek dünyanın ortak belası olan terör tehditiyle mücadele etmek üzere müşterek tedbirler almaya, yükselen yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve İslamofobi sorunlarıyla samimi şekilde mücadele etmeye, iltica ve göç yönetimi konularında insan haklarını gözeten sorumlu bir duruş sergilemeye davet eder."

Türkiye yeniden siyasi denetimdeTürkiye yeniden siyasi denetimde