Bedellide detaylar belli oldu

Erdoğan bedelli askerlikle ilgili düzenlemelerin ayrıntılarını açıkladı. Buna göre 30 yaşından gün alanlar 30 bin lira karşılığında bedelli askerlikten faydalanacak. Temel askerlik eğitimi de almayacaklar.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 30 yaşından gün almış olanların 30 bin Türk lirası karşılığında bedelli askerliğe hak kazanacağını ve 21 gün temel askerlik hizmetinden muaf tutulacağını açıkladı.

Partisinin Grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, bedelli askerlikle ilgili kanun tasarısının detayları hakkında bilgi verdi.

Erdoğan, 30 yaşından gün almış olanların 30 bin Türk lirası karşılığında bedelli askerliğe hak kazanacağını ve 21 gün temel askerlik hizmetinden muaf tutulacağını bildirdi. Erdoğan, yurt dışında 3 yıl çalışanların, 10 bin euro bedelle askerlik yapacaklarını, 38 olan yaş sınırı ile 21 gün temel askerlik hizmetini de tamamen kaldırdıklarını söyledi.

Taksitli ödeme

Her ne suretle olursa olsun henüz fiili askerlik hizmetine başlamamış olanlardan 30 yaşından gün alanların, kanunun yürürlüğe gidiği tarihten itibaren bedelli askerliğe hak kazanacaklarını belirten Erdoğan, ''Kanun Resmi Gazetede yayınlandığı gün, 30 yaşından gün almış olanlar 6 ay içinde 30 bin lira parayı defaten ödeyebilecekleri gibi; yarısını başvuru sırasında, diğer yarısını da başvuru tarihinden itibaren 6 ay içinde ödeyerek askerlik hizmetini yapmış sayılacaklar. Bu hakkı kazananlar da temel askerlik eğitimi almayacaklar. Yani 21 gün temel eğitimi yapmayacak'' diye konuştu.

Bedelli geliri şehit yakınlarına ve gazilere

Erdoğan, bedeli askerliğin terörle mücadelede asla zafiyete neden olmayacağını, TSK'nın asker ihtiyacında boşluk olmayacağını yineleyerek, toplanan paraların da başta şehit yakınları, gaziler, özürlüler, muhtaç erbaş ve er aileleri, güvenlik güçlerinin malul olan tüm yakınları için sosyal alanlarda kullanılacağını söyledi.

Vicdani ret gündemde yok

Erdoğan vicdani ret konusunda da, "Vicdani ret olarak adlandırılan bir düzenleme Hükümetimizin gündeminde asla olmamıştır. Bu konuda çıkan haberler spekülasyondan öte bir anlam ifade etmiyor'' dedi.

Tasarı Meclis Başkanlığı'na sunuldu

Bedelli ve dövizle askerlikle ilgili düzenlemeleri içerin Askerlik Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Başkanlığına sunuldu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir