Bulgaristan fındık tahini ithal edecek

Türkiye’den fındık tahini satın alacak olan Bulgaristanlı firma, tedarikçilerle iletişime geçmek istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fındığın kültür çeşitleri Türkiye, İtalya, İspanya, ABD, Çin, İran, Yunanistan, Fransa, Azerbaycan, Rusya, Kırgızistan, Portekiz, Beyaz Rusya, Moldova, Tacikistan, Gürcistan, Ukrayna, Tunus, Macaristan, Kıbrıs ve Kamerun’da yetiştirilmektedir. 

Dünyada fındık tüketiminin tamamına yakın kısmı (yüzde 91) Avrupa ülkeleri tarafından gerçekleştirilmekte ve büyük ölçüde (yüzde 80’i) çikolata ve şekerleme sanayinde ham madde olarak kullanılmaktadır.

Türkiye’de üretilen fındığın yüzde 15–20 kadarı iç piyasada tüketilmekte, yüzde 80-85’i ise ihraç edilmektedir. Türkiye, 2005–2015 yılları ortalaması 226 bin ton olan iç fındık ihracatı ile dünya fındık ihracatının yaklaşık yüzde 76’sını gerçekleştirmiştir. 

Türkiye’den fındık tahini satın alacak olan Bulgaristanlı firma, tedarikçilerle iletişime geçmek istemektedir. Firmayla aşağıdaki linkten iletişime geçebilirsiniz.

http://turkishexporter.net/en-US/Leads/329173_hazelnut-tahini-import-to-bulgaria 

İlgili talep kurumsal oluşumlu (vergi numarasına sahip limited şirketi, anonim şirketi ve şahıs şirketi) firmalara ücretsiz olarak verilecektir. Detaylı bilgi için 444 23 99'u arayınız.

Bu konularda ilginizi çekebilir