Yeşil Burun Adaları gıda ürünleri ithal edecek

Türkiye'den gıda ürünleri ithal talebini beyan eden Yeşil Burun Adalı firma, tedarikçilerle iletişime geçmek istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yeşil Burun Adaları  Atlas Okyanusu’nda, Senegal ve Moritanya açıklarında bulunan bir Afrika ülkesidir. 10 ada ve 8 adacıktan oluşan bir takımadadır. En büyük üç ada Santiago, Santo Antao, Boa Vista'dır. Başkenti, Santiago adasındaki Praia'dır. Büyük adalar 50–60 km. uzunluğundadır. 

 Kape Verde`nin diğer adıyla Yeşil Burun Adaları' nın kişi başına düşen gayri safi milli hasılasının düşük olmasının sebepleri; fakir doğal kaynakları, ciddi su sıkıntısı ve uzun ömürlü kuraklıklardır.

Gayri safi milli hasılanın yüzde 70`ini karşılayan ticaret, ulaşım ve amme hizmeti sektörleri ülkenin servise dayalı ekonomisini oluşturur.

Ülke nüfusunun yüzde 70`ine yakın kesimi kırsal bölgelerde yaşasa da, tarımın 1995 gayri safi milli hasılasındaki payı balıkçılığın yüzde 1.5`ini yüklendiği %8 oranındadır. Gıda maddelerinin yaklaşık yüzde 90`ı ithal edilmektedir. Balıkçılık potansiyeli, özellikle ıstakoz ve ton balığı, tamamen işlenmemektedir.

Cape Verde`nin yükselen yıllık ticaret açığını, gayri safi milli hasılanın yüzde 20`sinden fazlasını karşılayan göçmen havaleleri ve yabancı yardımlar finanse etmektedir.

Türkiye'den gıda ürünleri ithal talebini beyan eden Yeşil Burun Adalı firma, tedaikçilerle iletişime geçmek istemektedir. Firmayla aşağıdaki linkten iletişime geçebilirsiniz.

http://turkishexporter.net/en-US/Leads/325887_importing-frozen-food-products-to-cape-vere-islands