İhsanoğlu'na tepki: Hakkımız yakanızdan düşmeyecek

Mısır Çarşısı'nı gezen Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, başörtülü bir kadının tepkisiyle karşılaştı. İhsanoğlu'nu protesto eden kadın, "Cumhuriyet vatandaşı olarak ahım, hakkımız yakanızdan düşmeyecek" diyerek bağırdı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, TBMM Başkanvekili Meral Akşener, MHP genel başkan yardımcıları Celal Adan ve Atilla Kaya ile Mısır Çarşısı'nı ziyaret etti vatandaşlarla sohbet etti.

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, seçim çalışmaları kapsamında dün İzmir'de olduklarını hatırlattı ve Kayseri ve Diyarbakır'a da gidecekleri bilgisini verdi.

İhsanoğlu'na tepki 

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, Mısır Çarşısı'nı gezerken, gazetecilere ismini vermek istemeyen bir kadın kendisine, "Çalıştınız mı, alınteri akıttınız mı? Cumhuriyet vatandaşı olarak ahım, hakkımız yakanızdan düşmeyecek" dedi.  

Bunun üzerine İhsanoğlu, "Demokrasi yok mu" diye sordu, vatandaş ise "Demokrasi varsa çalışıp da alınteri akıtıp da var. Böyle zembille inip de yok" cevabını verdi. 

İhsanoğlu'nun, "Peki benim zembille indiğimi nereden biliyorsunuz?" diye sorması üzerine de aynı kişi, "Siz niye başkasının oyuncağı oluyorsunuz?" diye konuştu. 

Ekmeleddin İhsanoğlu da "Kimin oyuncağı? Meclisteki partiler oyuncak mı?" dedi. 

"Niye biz vatandaş olarak cumhurbaşkanlığına adaylığımızı koyamıyoruz da siz koyuyorsunuz. Bizi kaale alan yok ki. Ben hakkımı helal etmiyorum, ödediğim vergilerimi helal etmiyorum. Kim bu ülkede çalışmadan, taş taş üstüne koymadan, emek vermeden enayi yerine koyuyorsa..." diyen vatandaşa, İhsanoğlu son olarak, "İşte 3 kişi koydu, siz bir tane seçeceksiniz. Hakkınız var" diye karşılık verdi. 

İhsanoğlu'nun gezisi sırasında beraberindeki bazı kişilerle basın mensupları arasında zaman zaman yoğunluk nedeniyle gerginlik yaşandı. 

"Esnafı ve yaygın tabirle orta direği düşünmek lazım"

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan İhsanoğlu, ekonomik gelişmenin risk edilmemesi gerektiğinin altını çizerek, esnafın borçlarının bir an evvel ödenmesi için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini aktardı.  

Bazı vergilerin ve sigorta borçlarının yeniden düşünülmesi gerektiğini dile getiren İhsanoğlu, "Bu esnafımızın ve orta direği yaygın tabirle düşünmek lazım. Bunlarla birebir bu münasebeti kurarak, onların dertleriyle hemdert, halleriyle hemhal olmak ve aynı zamanda bu insanlara gösterdikleri yakın ilgiden dolayı teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Bu fırsatı bugün yakaladık" diye konuştu. 

Ekmeleddin İhsanoğlu, "Sayın Başbakan Türkmenlere ilişkin eleştirinize, hatırlatmanıza yanıt verdi. 'Kendisi bizim sayemizde o makamlara geldi. En yakından kendisi bilir ne kadar ilgilendiğimizi' diye... Buna bir yanıtınız olacak mı?" sorusuna, "Benim bu göreve nasıl geldiğim açık, seçik bir şeydir. Ben bunu her zaman söyledim. Türkiye hükümetinin aday göstermesidir. Türkiye hükümeti daha önce adaylar gösterdi, kazanamadı. Bu kamu görevlerine, uluslararası görevlere gelmek bir minnet borcu değil, millet adına yapılan hizmetlerdir. Ben bu hizmetleri çok iyi şekilde yaptığıma inanıyorum. Benim söyleyeceğim bundan ibarettir" cevabını verdi.   

Bu konularda ilginizi çekebilir