Gün İçi Yorumu: AUD/USD

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Eda Karadağ - İntegral Menkul Değerler Analisti

AUD/USD paritesinde satış baskısı devam ediyor. Bir süredir takip ettiğimiz, 0.7068-0.7253 bant aralığının alt seviyesi olan 0.7068 desteğinin kırılmasıyla paritede satışlar hızlandı ve bu seviye şu sıralar direnç konumunda takip ediliyor.

Avustralya’da dış ticaret açığı geriledi. Temmuz ayında 2.5 Milyar Avustralya Doları olarak açıklanan veri, Haziran ayında 3.05 Milyar Avustralya Doları seviyesindeydi. Ülkenin dış ticaret açığında azalma oluşması, ülke ekonomisi açısından pozitif bir algı yaratabilir. Aynı zamanda açıklanan Avustralya perakende satışlar verisi beklentinin çok altında kalarak kötü bir performans sergiledi. Temmuz ayına ait açıklanan rakam -%0.1 oranında daralma gösterdi. Haziran ayında bu rakam %0.6 olarak açıklanmıştı.  ABD’de haftalık olarak açıklanan işsizlik başvurularında bir artış görülüyor. 29 Ağustos ile sona eren haftada işsizlik maaşı başvuruları önceki haftaya göre 12 bin kişi artarak 282 bine yükseldi. İşsizlik maaşından yararlanmaya devam edenlerin sayısı ise 22 Ağustos ile biten haftada bir önceki haftaya göre 2 Milyon 257 bin olarak gerçekleşti. ABD’de dış ticaret dengesinde azalma dikkat çekiyor. Bugün Dolar endeksi, 96.00 seviyesinin üzerinde seyirlerine devam ediyor. Bu nedenle, paritenin yükselişini engelliyor diyebiliriz.

AUD/USD teknik olarak incelediğimizde, paritede 0.7068 seviyesinin altında kalmaya devam ettiği müddetçe geri çekilmeler devam edebilir. Şimdilik, 0.70 seviyesinde tutunmaya çalışıyor. Bu seviyenin kırılmasıyla ilk olarak 0.6980 takip edilebilir.

Dirençler: 0.7068/0.7125/0.7168/
Destekler: 0.7000/ 0.6980/0.6845

tablo-2-019.jpg

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.  

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/

 

Bu konularda ilginizi çekebilir