İşletmelere kârlılık için dijitalleşme teklifi

Vodafone Türkiye, “Yarına Hazırım” platformu ile işletmelerin değişen iş dünyasında neye ihtiyaç duyduğunu anlamalarını sağlıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL (DÜNYA) - Vodafone Türkiye, hizmete sunduğu “Yarına Hazırım” platformu ile işletmelerin değişen iş dünyasında yarına ne kadar hazır olduklarını ve hazır olmak için neye ihtiyaç duyduklarını anlamalarını sağlıyor. İşletmelerin dijitalleşmelerini artıracak çözümlerin finansal kârlılıklarına da olumlu katkı sağlayacağını belirten Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt, “Tüm dünyada dijitalleşen işletmelere baktığımızda kaynaklarını artırmadan; gelirlerini sektörlerinin yüzde 9 üzerinde büyüttüklerini, kârlılıklarının sektörlerinin yüzde 26 üzerinde gerçekleştiğini, pazar değerlerinin sektörlerinin yüzde 12 üzerinde belirlendiğini görüyoruz” dedi. Dijitalleşen şirketlerin araç takip sistemi ile yüzde 15’e varan oranda yakıt tasarrufu sağlayabildiğini belirten Öğüt, müşterilerine toplu mesaj ile tanıtım yapan işletmelerin de satışlarını yüzde 28 oranında arttırabildiğini söyledi. 

Yarına Hazırım’ın tanıtım toplantısında Vodafone ile dijitalleşerek verimliliğini arttıran şirketlerin aldığı olumlu sonuçlar da paylaşıldı. Buna göre Ford Türkiye, Connected Trucks projesinde yüzde 60’a kadar süreçlerin denetimini sağladı. Vodafone’un M2M çözümüyle müşterilerine yüzde 20’ye varan operasyonel verimlilik sağladı. Lipton Türkiye, Vodafone Tablet Aplikasyonu projesi ile anında sahadan veri transferi sağlayarak operasyonel verimliliğini artırdı. Danone-Hayat Su, Connected Cabinet projesi ile soğuk dolapların uzaktan yönetilmesini Vodafone M2M teknolojisi ile sağladı. 
Türkiye’deki şirketler yüzde 48 dijital yarinahazirim.com adresi üzerinden hizmete açılan platform, işletmelerin değişen iş dünyasında yarına ne kadar hazır olduklarını ve hazır olmak için neye ihtiyaç duyduklarını anlamalarını sağlıyor. 

Türkiye’deki işletmelerin yüzde 48’lik dijitalleşme oranıyla, büyük bir gelişim alanına sahip olduğunu belirten Gökhan Öğüt, “Yarına Hazırım Platformu'yla, ilk etapta Türkiye’deki işletmelerin dijitalleşme endeksini %75’e çıkarmayı hedefl iyoruz. Uzun vadede hedefimiz ise Türkiye’de işletmelerin en az %50’sini %80’lik dijitalleşme endeksine kavuşturarak, ülkemizi dijital dünyada üst sıralara taşımak” dedi. 

Yeni platform hakkında bilgi veren Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy ise, “Yarına Hazırım Platformunun ana hedef kitlesi KOBİ’ler olmakla birlikte her ölçekten işletme, Vodafone müşterisi olsun olmasın, bu hizmetten yararlanabiliyor. Tamamen dijitalleşme kavramı üzerine kurduğumuz ve ücretsiz olarak yararlanılabilen bu platform ile ilk etapta 440 işletmeye ulaştık. Araştırmamız hızla devam ediyor, hedefimiz Türkiye çapında 30.000 işletmeye ulaşmak” açıklamasında bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir