Maslak 1453'te imzalar atıldı

Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun en büyük projesi olan Maslak 1453'ten 2013 yılında iki kule satın alan Abduljawad Holding'in, The Ascott Limited ile yaptığı anlaşmanın imza töreni gerçekleştirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LEYLA İLHAN

4 bin 681 konut ve 533 ticari alanla Ağaoğlu Şirketler Grubu’nun en büyük projesi Ağaoğlu Maslak 1453’ün iki kulesini satın alan Abduljawad Holding, dünyanın en büyük rezidans işletmecisi The Ascott Limited ile anlaştı. Maslak 1453 ile Türkiye’ye adım atan şirket blokların işletmesini üstlenecek. 

Ağaoğlu Maslak 1453’te gerçekleşen imza töreninde konuşan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Gezi olaylarının yaşandığı dönemde Sudi Arabistan merkezli Abduljawad Holding’in kendilerine güvendiğini belirterek “O dönemde bize ve Türkiye’ye güvenerek Maslak 1453’ten 200 milyon dolarlık 2 blok aldı” dedi. Aynı şekilde 17 Aralık döneminde maddi ve manevi anlamda sıkıntı çekerken Suudi İşadamı Ehsaan Fareed Abduljawad’ın 80 milyon dolarlık alım yaparak yine kendilerine yardım ettiğini aktaran Ali Ağaoğlu, “Bu aynı zamanda hem bize hem de Türkiye’ye güven açısından son derece önemliydi” diye konuştu. Yabancılara konut satma imkanı sağlayan Mütekabiliyet Yasası’ndan sonra firma olarak Körfez’e ağırlık vermeye başladıklarını anlatan Ağaoğlu, bu süreçte yabancılara 1.5 milyar dolarlık gayrimenkul satışı gerçekleştirdiklerini kaydetti. Ağaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu pazarlara yeni açılan bir firma için önemli bir başarı. Biz orada sadece projemizi değil Türkiye’nin tanıtımını da ön planda tutarak diğer firmaların da satışlarına katkıda bulunduk.” 

1453’ten yabancıya 1250 adet konut sattı 

Abduljawad Holding’in blokların işletmesi için anlaştığı Sinapur merkezli The Ascott Limited’in 65 milyar dolar gelirle dünyanın en büyük rezidans işletmecisi olduğunu ifade eden Ağaoğlu, Ascott’un ilk etapta C15 bloktaki 156 bağımsız ünitenin işletmesini yağacağını, ayrıca B-3 kuleyle ilgili de görüşmeler yaptıklarını kaydetti. Ağaoğlu, ayrıca dünyanın ilk organize perakende örneği olarak tanımladığı, cadde ve AVM konseptini bir arada sunan ticari alanlar için de yabancılarla görüşmelerin sürdüğünü söyledi. 

Ağaoğlu Şirketler Grubu Genel Müdürü Hasan Rahvalı da projedeki 3bin 650 konutun satıldığını kaydetti. Rahvalı, bunların 1250 adedinin yabancılara satıldığını ve 700 milyon dolarlık gelire ulaşıldığını ifade etti. Artık ticari ünitelere sıra geldiğini aktaran Rahvalı, “İlk etapta ticari ünitelerde kiralamalar olacak. 1453 metre boyunda alışveriş caddesi ve üzerinde bulunan AVM’de dünyanın en ticari alanlarını oluşturmayı hedefl iyoruz. Şu anda dünyanın en büyükleri gelip bizimle görüşüyorlar” diye konuştu. 

Yatırımlarının adresi Türkiye ve İngiltere 

Abduljawad Holding Başkanı Ehsaan Fareed Abduljawad ise Türkiye pazarına 4 yıl önce girme kararı aldıklarını söyledi. Ehsaan Fareed Abduljawad sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir yıllık bir araştırmadan sonra Türkiye’nin ekonomisini bir potansiyel olarak gördük ve 3 yıl önce Maslak 1453 ile geleceği çok parlak bir yatırım yaptık. Yatırımımız değer kazandı. O nedenle 2014’te Yeniköy projesine başladık. ” 

Abduljawad, “Yatırımlarımız ağırlıkla Suudi Arabistan’da. 4 yıl önce yurtdışına açıldık. Şu anda İstanbul ve Londra’da gayrimenkule yatırım yapıyoruz. Biz bu yatırımla aynı zamanda Türkiye’de güzel bir dost edindik” dedi. The Ascott Limited Kıdemli Başkan Yardımcısı Sym Lee ise 30 yıl önce Singapur’da kurulan şirketlerinin bugün dünyada 25’den fazla ülkede faaliyet gösterdiğini kaydetti. Dünya çapındaki rezidans hizmetlerini 1453 projesiyle ilk defa Türkiye pazarına taşıdıklarını aktaran Lee, Türkiye’de servis alanında yabancıları çekecek bir pazar olduğunu sözlerine ekledi.

322 dönüm üzerinde yükseliyor

322 dönümlük arsa alanı üzerine inşa edilen Ağaoğlu Maslak 1453’te 4 bin 681 konut ve 533 ticari alan yer alıyor. Projede 1+0,1+1, 1,5+1,2+1, 2,5+1,3+1, 3,5+1, 4+1, 4,5+1, 5+1 ve 6+1 konut tipleri bulunuyor. 1453 metreye sahip alışveriş caddesi, oyun alanları, tiyatro salonları, uluslararası düzeyde moda merkezi, yürüyüş ve bisiklet parkurunun yer aldığı projede Maslak 1453 kuleleri kendine ait güvenlik ve resepsiyon bölümüne sahip. Çevreci anlayışla tasarlanan Maslak 1453 aynı zamanda Leed sertifikası adayı.masaya çağırdı.