'Sektör yüzde 8, Teknosa yüzde 33 büyüyecek'

Bu yıl çoklu kanal modeliyle yeni hedeflere odaklanan Teknosa yüzde 33 büyüme planlarken, sektörün yüzde 8 büyüyeceğini öngörüyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Teknosa'nın 2013 yılı değerleri ve 2014 yılı gelecek hedefleri, Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer ve Teknosa Genel Müdürü Necil Oyman’ın katılımıyla düzenlenen basın toplantısında paylaşıldı.

Sabancı Holding Perakende Grup Başkanı Dinçer, 2014 yılı için elektronik perakende sektörünün yüzde 8’lik bir büyüme kaydedeceğini, Teknosa’nın ise bu büyüme içerisinde yüzde 33’lük bir büyüme beklediğini söyledi. Dinçer, beklenen büyümenin yeni mağazalar ve entegre çalışmaları ile destekleneceğini ayrıca belirtti.

2013 yılını sektörün üzerinde bir büyümeyle kapattıklarını ifade eden Dinçer, Teknosa’nın 2014 yılında dijitalleşmenin sağladığı olanaklarla bütün kanalların entegre çalışmasına imkan veren “çoklu kanal” stratejisine odaklanacağının altını çizdi. Dinçer, çoklu kanal modeli için bu sene 60 milyon liralık bir yatırım yapılacağını da sözlerine ekledi.

Şirketin yüzde 27’lik bir büyüme ile 2013 yılında çok başarılı bir performans sergilediğini söyleyen Dinçer, sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“2014’te 4 milyar lira ciro hedefliyoruz”

“Teknosa her yıl olduğu gibi geleneği bozmayarak sektörün üzerinde büyüdü. Yüzde 27’lik bir oranla büyüyen Teknosa, 2013 yılını 3 milyar lira ciro ile kapattı. Teknoloji perakende pazarının yüzde 38’ine sahip olduk. 2014 yılında ise satış alanımıza yaklaşık 30 bin metrekare ekleyip, 1500 kişiye istihdam sağlamayı ve yılsonunda 4 milyar liralık bir büyüklüğe ulaşmayı hedefliyoruz.”

Teknosa Genel Müdürü Necil Oyman ise yaptığı konuşmada, 2014 yılında kesintisiz müşteri deneyimine odaklanacaklarını belirterek, “Evrensel ifadesiyle çoklu kanal perakendeciliği, dijitalleşmenin getirdiği imkanlarla bütün kanalların entegre çalışmasını sağlıyor, müşteriyi kanal bağımlı yapıdan marka bağımlı hale getiriyor, sadakati artırıyor.”

2013 yılında yüzde 27 büyüyen Teknosa’nın 2014’te de sektörü üzeri büyümesini sürdüreceğini belirten Oyman, 2014 yılında 30 bin metrekare mağaza yatırımının kesinleştiğini, Türkiye’de olmadıkları illerde mağaza açmayı hedeflediklerini belirtti. Teknosa.com’un sergilediği performansa da dikkat çeken Oyman, “2013 yılında siteden satışlarımız 2.3 kat büyüdü. Toplam ziyaret sayımız 2012 yılına oranla yüzde 80 artış elde etti. 2015 yılında Teknosa.com’un 5 kat daha büyümesini hedefliyoruz”dedi.

Düzenlenen toplantının soru-cevap kısmında ise 17 Aralık süreci ile başlayan dalgalanma ve kredi kartlarına gelen yeni düzenlemeler konuşuldu.

17 Aralık sürecinin piyasaya getirdiği dalgalanmaların elektronik perakendeciliği nasıl etkileyeceği sorusunu yanıtlayan Haluk Dinçer, şöyle konuştu;

“17 Aralık süreci riskleri artırdı”

“17 Aralık süreci ülkede genel olarak bir belirsizlik yarattı, riskler daha da arttı. Bu sürecin pazara nasıl bir etkisi olacağını bilemeyiz. Biz Teknosa olarak mevcut belirsizlik içerisinde işlerimizi yürüteceğiz. Bizim özel olarak yapacağımız herhangi bir çalışma yok. 2014 yılındaki yavaşlamaya rağmen Türkiye’nin cazibesini koruyacağını düşünüyoruz. 2014 ile ilgili hedeflerimizde herhangi bir revizyon yapılmadı.”

“Taksitsiz satışlara devam edeceğiz”

‘Yeni kredi kartları düzenlemesi konusunda hediye kartı gibi bir takım bypass önlemler  almayı düşünüyor musunuz?’ sorusunu yanıtlayan Teknosa Genel Müdürü Necip Oyman ise, “Bypass metotlarına itibar etmediklerini belirtti. Oyman konuyla ilgili olarak;

“Teknosa olarak biz uygulanan kurallara uyuyoruz. Taksit yapılmayan telekomünikasyon ürünleri ile ilgili bir çalışma yapmayacağız. Telekomünikasyonda taksitsiz satışlara devam edeceğiz” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir