Vadistanbul Bulvar martta kapılarını açıyor

Vadistanbul Bulvar'da ofislerin teslimleri ağustos ayında başlarken, AVM'nin kapıları ise mart ayında açılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LEYLA İLHAN

Türkiye'nin en büyük gayrimenkul projelerinden olan Vadistanbul'un ofis, alışveriş caddesi, yeme – içme alanları, AVM ve otelden oluşan Bulvar etabında sona gelindi. Artaş İnşaat ve Invest tarafından Seyrantepe'da geliştirilen Vadistanbul Bulvar'da ofislerin teslimleri ağustos ayında başlarken, AVM'nin kapıları ise mart ayında açılacak. Proje tamamlandığında yaklaşık 42 bin kişilik nüfusa sahip olacak.
Dün yapılan basın toplantısında konuşan Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, 1 milyon 350 bin metrekarelik inşaat alanıyla Türkiye'nin en büyük gayrimenkul projesi olarak geliştirdikleri Vadistanbul projesinin kalbi niteliğindeki Bulvar etabında sona yaklaştıklarını söyledi. Vadistanbul Bulvar'ın, 300 bin metrekarelik ofis alanıyla Türkiye'nin yatay düzlemde en büyük ofis kompleksi ve 280 mağazasıyla, 760 metre uzunluğundaki alışveriş caddesiyle Türkiye'de ilkleri barındıran AVM'ye sahip olduğunu aktaran Çetinsaya, “Sadece Bulvar etabında Atatürk Havalimanı'ndan sonra Türkiye'nin en büyük kapalı otoparkını geliştirdik ve 3 etebın toplamında 11 bin 500 araç kapasitesiyle de benzersiz bir projeye imza atıyoruz” dedi. 1 milyon 350 bin metrekarelik inşaat alanın 600 bin metrekaresinin altyapı ve yollardan oluştuğunu aktaran Çetinsaya, sadece alt yapı yatırımları için 100 milyon lira harcama yaptıklarını açıkladı.

Vadistanbul Bulvar ile İstanbul'a Maslak, Nişantaşı, İstiklal ve Bağdat Caddesi gibi merkezlere modern alternatifin kazandıracaklarını aktaran Çetinsaya, “Projemizin gerek konut, gerekse ticari alanlarına yatırım yapan yerli ve yabancı yatırımcılarımıza ilk günde itibaren kazanç sağladık. Projemizin ilk etabından konutların metrekaresi 5 bin 100 TL'den satışa çıkarken bugün 12 bin TL seviyesine fiyatlar geldi. Vadipark etabındaki konutların metrekare satış fiyatları ise 9 bin TL'den başlıyor” diye konuştu.

Tarkan da projeden ofis aldı

Çetinsaya, metrekare satış fiyatları 3 bin 250 dolar ile 3 bin 750 dolar arasında olan ofis alanlarının ise 150 bin metrekaresinin satıldığını söyledi. Ünlü sanatçı Tarkan'ın da projelerinden ofis aldığını açıklayan Çetinsaya, Tarkan'ın aynı zamanda AVM'nin açılışı şovunda yer alacağını söyledi. Çetinsaya, Vadistanbul'u yapan firmalardan olan Aydınlı Grubu'nun isminin FETÖ soruşturmasına girmesinden dolayı grubun ortaklıktan ayrılmasını istediklerini, grubunda bu teklifi anlayışla karşılayarak ortaklıktan çekildiğini söyledi.
Vadistanbul Park'ın teslimi 2017 sonunda

Ayazağa'da, Evyap Holding'e ait 424 bin metrekare alan üzerinde geliştirilen Vadistanbul'da; 1.915 konut, 103 bin metrekare kiralanabilir alana sahip alışveriş merkezi, 760 metre uzunluğundaki cadde üzerinde yer alan cadde mağazaları, restoranlar, 300 bin metrekare ofis alanı ile 25.500 metrekare toplam alana sahip 5 yıldızlı otel bulunuyor. Vadistanbul'un son etabı olan Park'ta toplam 804 adet konut yer alıyor. 3+1 ve 4+1 ağırlıklı dairelerin yer aldığı Vadistanbul Park'ın ise 2017 yılının Aralık ayında teslim edilmesi planlanıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir