Otomotiv pazarında küçülme bekleniyor

Otomotiv pazarında bu sene en az yüzde 11 küçülme öngörülüyor. Sektör temsilcileri sürdürülebilir büyüme için tedbir alınmasını bekliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Otomotiv sektörü bu yıl pazarının yüzde 11 küçülmesi bekliyor.

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Başkanı Kudret Önen, derneğin genel kurul toplantısı öncesi yaptığı sunumda sektöre ilişkin verileri paylaştı.

Otomotiv pazarının yüzde 11 küçülme beklediklerini ifade eden Önen, "Geçen yıl 1.49 milyon adet olan otomotiv ana sanayi üretiminin bu yıl 1.65 milyon adet aracın üzerinde olacağını tahmin ediyoruz. Geçen yıl 1.14 milyon adet olan otomotiv ana sanayi ihracatının ise bu yıl 1.35 milyon adet aracın üzerinde olacağını; 24.2 milyar dolar olan ihracatın 27 milyar dolara çıkacağını tahmin ediyoruz. Otomotiv pazarı yavaşlamayla başladı; ticari araç pazarı 2016'da yüzde 12 daraldı, durgunluk bu yıl da sürüyor. İç pazarda sürdürülebilir büyüme için kısa ve orta vadeli tedbirler alınmalı. Bu kapsamda yaşlı araçlar için hurda araç programının devreye alınması, ticari araç için kiralama uygulaması, ÖTV matrahlarının bir formül çerçevesinde güncellenmesini öneriyoruz. Otomotiv pazarında bu sene en az yüzde 11 küçülme bekleniyor." şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir