Aktif Tekstil, polyester bcf iplikte ‘ithalata dur' dedi

Aktif Tekstil, TEPAV ve AllWorld Network işbirliğinde yapılan Türkiye'nin en hızlı büyüyen şirketleri yarışması Türkiye 100'de 96. sırada yer aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GÜLİSTAN TOR

GAZİANTEP - Sadece Amerika'da olan üretim hattına 6 milyon euroluk yatırım yaparak Türkye'de ilki gerçekleştiren Aktif Tekstil, TEPAV ve AllWorld Network işbirliğinde yapılan Türkiye'nin en hızlı büyüyen şirketleri yarışması Türkiye 100'de 96. sırada yer aldı.

Yeni hatları sayesinde Türkiye'de polyester bcf iplik üreten Aktif Tekstil, sektörde yapılan ithalatın da büyük oranda önüne geçmeyi hedefliyor. 67 yıllık geçmişi olan firma, halı sektörü ağırlıklı çalışsa da katma değeri yüksek ürünleriyle otomotiv sektörüne de yönelmek istiyor. Aktif Tekstil AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hilmi Kaplama, polyester bcf iplik üretimiyle ülkemizin en önemli sorunları arasında yer alan cari açığa olumlu katkı sunduklarını belirterek, "Polyester bcf iplik üretimi dünyada sadece Amerika'da var idi. Türkiye bu iş neden olmasın dedik ve 2013 yılında yatırım yapmaya karar verdik. 6 milyon euroya mal olan bu yatırımımız sayesinde ülkemize ithal gelen bu ipliğin girişini büyük oranda engellemiş olduk. Cari açığı azaltmaya yönelik yılda yaklaşık 50-70 milyon dolarlık katkı sağladık. Bu ürünün ülkemize dışarıdan gelişini tamamen önlemek için bu yönde yatırımlara daha fazla ihtiyaç var. Ancak pahalı bir yatırım olduğundan ve ülkemiz koşulları göz önünde bulundurulduğunda kimse cesaret edemiyor" bilgisini verdi.

Geçtiğimiz yıl 7.6 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiren şirket, 2017 de halihazırdaki tesisine ek yatırım yaparak kapasite artışı planlıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir