Amway Türkiye'nin hedefi 205 milyon lira ciro

Amway Türkiye, geçen yıl 330 bin olan girişimci sayısını 380 bine çıkarmayı ve gelecek yıl 205 milyon TL ciro elde etmeyi hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SELENAY YAĞCI 

ANKARA - Doğrudan satış sektöründe dünya devi olan Amerika merkezli Amway, 21 binin üzerinde çalışanı ile 100’den fazla ülke ve bölgede faaliyet gösteriyor. Şirket tüm dünyada yaklaşık 3 milyon serbest girişimcisiyle 10.8 milyar doları aşan bir ciroya sahip. Amway Türkiye’de ise 2015’i 190 milyon TL satış ile kapatırken serbest girişimci sayısı 330 bini aştı. Bu yıl serbest girişimcisi sayısını 380 bine çıkarmayı bekleyen Amway Türkiye, 205 milyon TL ciro hedefliyor. 

Şirket, dünya çapında binden fazla patente sahip ve 700 patent başvurusu da onay bekliyor. Amway Avrupa Dış İlişkiler Bölge Müdürü Candan Çorbacıoğlu, Amway Türkiye’nin, son 8 yıldır sergilediği istikrarlı büyüme grafiği ile tüm Amway’in Avrupa’daki 29 şirketi arasında en önemli odak pazarlardan biri olarak gösterildiğini belirtti. “Günde ortalama 3 bin adet gönderi yapılıyor” diyen Çorbacıoğlu, satışların yüzde 33’ünü ev bakım, yüzde 20’sini kişisel bakım, yüzde 20’sini zinde yaşam ve beslenme destek ürünleri, yüzde 17’sini kozmetik ve cilt bakımı, yüzde 10’unu da ev teknolojisi kategorilerinden sağladıklarını kaydetti. 

Amway olarak Türkiye Voleybol Federasyonu ile Mayıs 2013 tarihinden bu yana işbirliği içinde olduklarını belirten, şunları anlattı: “Türk voleybolunun gelişimi adına tüm bayan ve erkek takımlarını kapsayan ‘Milli Takımlar Tedarik Sponsoru. Hedefimiz, voleybolun daha geniş kitlelerce bilinmesi ve Türkiye’nin uluslararası platformlarda temsiliyetinin artarak güçlenmesi.” “Tüketiciyi ‘saadet zinciri’ dolandırıcılığından kurtardık” Dürüst çalışan doğrudan satış şirketlerinin dolandırcılarla karıştırılmaması için çok mücadele ettiklerini anlatan Çorbacıoğlu, şunları söyledi: “Zamanında ‘saadet zinciri’ isimleri altında birçok şirket tüketicileri belli ücret karşılığında üye yapıyordu. Biz Doğrudan Satış Derneği olarak bunun mücadelesini çok verdik. Yeni tüketici kanunda üyelik ücretinin yasaklanmasını sağladık. Tüketicileri dolandırıcılardan kurtardık.”