Asseco SEE, 2016’nın ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı

Asseco SEE, satış gelirlerini yüzde 16 arttırdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Asseco SEE, 2016’nın ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı. Asseco SEE’nin birinci çeyrek satış gelirleri, geçen senenin aynı periyoduna göre yüzde 16 artarak 27,5 milyon euroya ulaştı. Ödeme Sistemleri İş Birimi, birinci çeyrek sonunda, geçen senenin aynı dönemi ile kıyaslandığında, yüzde 18’lik büyüme kaydetti. Ödeme Sistemleri İş Birimi birinci çeyrekte 10,5 milyon euroluk satış geliri sağladı. 
Yazılım ve hizmet gelirleri bazında Güney Doğu Avrupa’nın ve Türkiye’nin en büyük bilişim şirketlerinden biri olan Asseco SEE, Sistem Entegrasyon hizmetlerinden 2016 yılının ilk çeyreğinde 10,2 milyon euro satış geliri elde etti. Sistem Entegrasyonu  iş Biriminde 2015 yılının aynı dönemi ile karşılaştırıldığında, 2,2 milyon euro daha fazla satış geliri ile  yüzde 28’lik büyüme kaydedildi. Bankacılık İş Birimi, 2016 yılının ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine benzer şekilde 6,8 milyon euroluk satış geliri sağladı.


Faaliyet kârı, yüzde 8,5’luk artışla 2,3 milyon euro oldu
ASEE Group, 2016’nın ilk 3 ayında karlılığı yüzde 8,5 oranında gerçekleşti ve faaliyet karı (FVÖK) 2,3 milyon euro oldu. ASEE Group’un net karı ise 1,87 milyona ulaştı. 2016 yılı bekleyen iş stoğu değeri ise geçen seneye göre, yüzde 17 artışla, 92,9 milyon euro olarak açıklandı.


Asseco SEE öncü konumunu güçlü mali yapısıyla pekiştiriyor
Asseco SEE’nin satın almalar ile büyümeye devam ettiğini belirten Asseco SEE Yönetim Kurulu Başkanı Piotr Jeleński, şu ifadeleri kullandı: "2016 yılına, Sırbistan’da faaliyet gösteren ChipCard firmasının çoğunluk hissesini satın alarak başladık. Bu satın alma sayesinde, ödeme alanındaki hizmetlerimizi çeşitlendirdik ve uçtan uca çözüm sunma avantajı elde ettik. Bunun yanında farklı coğrafyalarda yeni müşterilerle anlaşmalar imzaladık. Örneğin, Mısır’da faaliyet gösteren Global Leasing Company (GLC) ile finansal-operasyonel kiralama çözümümüz LeaseFlex’i kurmak üzere bir anlaşma imzaladık. Bu proje büyümek istediğimiz coğrafyayı göstermesi açısından önemlidir. Diğer taraftan, Sırbistan’da bulunan MTS Banka ile uçtan uca dijital bankacılık çözümü için imzaladığımız anlaşma bankaları dijital dönüşümünde desteklemek konusundaki uzmanlığımızı kanıtlar niteliktedir. Büyüme politikamızı her geçen gün daha sağlam temeller üzerine inşa etmeye devam ederek vizyoner bir yaklaşım sergilemeye devam edeceğiz.”