Cironun yüzde 3'ü Ar-Ge harcamalarına

Essentra bünyesindeki Mesan kilit Ar-Ge harcamalarını toplam cirolarının yüzde 3'üne çıkarmayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Otomotiv, beyaz eşya, elektrik-elektronik ve makine sektörlerinin her geçen gün artan güvenlik ihtiyaçları kilit firmalarını yeni ürünler geliştirmeye yönlendiriyor. Bu kapsamda Ar-Ge faaliyetlerine ağırlık veren Essentra bünyesindeki Mesan Kilit, yürüttüğü çalışmalar ile her yıl en az 5 patent almayı hedefliyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Essentra Mesan Kilit Genel Müdürü Mustafa Mertöz, Türkiye'nin bu alanda Ar-Ge merkezi bulunan ilk firma olduklarını ifade etti. Ar-Ge merkezinin kurulumunun tamamlandığını ve tescillendiğini belirten Mertöz, bu sayede yenilikçi, teknolojik, müşteri beklentilerine uygun, endüstriyel kilit, menteşe ve aksesuar tasarımlarını gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Mertöz, "Ar-Ge merkeziyle birlikte özellikle endüstriyel kilit alanında Avrupa'nın 3'üncü büyük endüstriyel kilit sağlayıcısı olmayı hedefliyoruz." dedi.

"Her yıl en az 5 patent hedefleniyor"

Mesan Kilit'in devlet destekli Ar-Ge merkezinin kurulum çalışmalarını bu yılın ilk yarısında tamamlamayı hedeflediklerini kaydeden Mertöz şöyle konuştu:

"Ar-Ge harcamalarının ciro içindeki oranını yüzde 3 seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz. Yeni ürünlerden elde edilen gelirin ciroya oranını yüzde 10 seviyesine ulaştırmak istiyoruz. Ar-Ge merkezi performans değerlendirme ve teşvik sistemini oluşturarak her yıl minimum 2 adet kamu destekli proje yapmayı planlıyoruz. Ayrıca patent, endüstriyel tasarım ve faydalı model sayısını artırarak her yıl en az 5 adet patent /faydalı model, 10 adet tasarım tescili alınmayı hedefliyoruz.

20 kişiden oluşan Ar-Ge merkezi öncelikli olarak Mesan Kilit ürün gamı üzerine yoğun çalışmalar yapacak, bunun yanında Essentra PLC grubu içindeki firmaların Ar-Ge ihtiyaçlarını karşılayacak çalışmalar yapacaktır."

2016'da 45 proje tamamlandı

Şuan için 15 projenin Ar-Ge çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Mertöz, "2015 yılında başlayan ve 2017 yılı içerisinde sonlandırılacak projeler de dâhil olmak üzere Mesan Kilit Ar-Ge bölümü bünyesinde yaklaşık 60 adet proje yürütüldü. Bu projelerden 45 adedi 2016 yılı içerisinde tamamlanarak seri üretime hazır hale geldi. Tamamlanan ürünlerin yüzde 30'u müşteriye özel ürünlerden oluşuyor. 15 projenin çalışmaları ise devam ediyor'' şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir