DMA, Çin’de elektrikli otomobil üretimine başlıyor

‘Yerli oto markası’ için çalışma yapan Derindere, geliştirdiği aracın üretimine haziran ayında Çin’de başlıyor. Aylık 300 adet üretim olacak. İran’da üretim için yatırım teklifi alan şirket, görüşmelere başladı, orada fabrika kurmayı planlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AYSEL YÜCEL

‘Yerli oto’ konusunda iddialı şirketlerden biri olan Derindere Motorlu Araçlar (DMA), Türkiye’de üç yıllık Ar – Ge ile geliştirdiği araçların üretimine Çin’de başlıyor. ‘Yerli oto’ için üretim yatırımının Çin’de yapılmasının nedeni, sadece maliyet değil, aynı zamanda Çin hükümetinin bu konudaki teşvikleri. Henüz yeterli talep ve teşvik olmadığı için fabrika yatırımını Türkiye’de değil Çin’de Çinli ortağı ile birlikte yapan DMA’nın hedefi, şimdilik aylık 300 elektrikli oto üretmek. Şirketin gündemindeki ikinci konu ise İran’da yatırım. İranlı üst düzey heyet, DMA’yı İstanbul’daki merkezinde ziyaret ederek yatırım teklifi getirdi. Bu konuda görüşmeler devam ediyor. 

Derindere Motorlu Araçlar (DMA) Genel Müdürü Tahsin Tanyer ve DMA CTO’su Alper Baykut şirket faaliyetleri, yerli oto çalışmaları ve İran planları ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Çin’de devlete ait China Aviation Lithium Battery (CALB) firması ile elektrikli araç üretimi için geçtiğimiz yıl “CADMA” isimli bir şirket kurduklarını hatırlatan DMA Genel Müdürü Tahsin Tanyer, ocak ayında kurulan fabrikada 50 adetlik deneme üretimi yapıldığını, asıl üretim ise haziran ayında başlayacağını, aylık 300 elektrikli araç üreteceklerini söyledi.

yazar_yazi.png

Bu konularda ilginizi çekebilir