Financell'den 100 milyon liralık VDMK ihracı

Financell, 100 milyon liralık varlığa dayalı menkul kıymet ihraç ederek Türkiye'de bu alanda banka dışı ilk kurum oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Turkcell'in iştiraki Financell toplam 100 milyon liralık varlığa dayalı menkul kıymet (VDMK) ihracını tamamladı.

Turkcell'den yapılan açıklamaya göre, farklı vadedeki dilimlerden oluşan ortalama 336 gün vadeli ihraç, Aktif Bank'ın aracılığında gerçekleştirildi.

Turkcell Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Aksu, Türkiye'de ilk defa banka dışı bir kurumun varlığa dayalı menkul kıymet ihracı gerçekleştirdiğini belirterek, "İhracını gerçekleştirdiğimiz bu sermaye piyasası aracı sayesinde Turkcell Grubu olarak bilanço yönetimi stratejimizle uyumlu ve şirketimizin nakit yaratma gücünü artıracak bir ürünü hayata geçirmiş bulunuyoruz. Bu ürün aynı zamanda aktif bilanço yönetimi stratejimiz paralelinde, şirketimizin işletme sermayesi yükünün hafifletilmesi yönünde de önemli bir değer yaratacak" diye konuştu.

3 milyar liralık finansman desteği

Financell markasıyla faaliyet gösteren Turkcell Finansman A.Ş, Turkcell satış kanallarında satılan teknolojik ürünlerin satın almasında bireysel müşterilere finansman desteği veriyor. 

Açıklamada yer alan bilgiye göre, Financell 2016 yılı sonunda 2 milyona yakın müşteriye yaklaşık 3 milyar TL finansman desteği sağladı.