Gentest'in yeni ofisi açıldı

Kişiye özel koruyucu genetik alanında faaliyet gösteren GENAR Toplum Sağlığı ve Genom Bilim Enstitüsü Kurucusu Dr. Serdar Savaş’ın ev sahipliğinde gerçekleşen açılışa ünlü iş kadını Leyla Alaton ve tiyatro sanatçısı Güven Kıraç katıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kişiye özel koruyucu tıp biliminin dünyadaki ilk örneklerinden Gentest, Dr. Serdar Savaş’ın Fulya’daki yeni ofisinde uygulanacak. 

Kişiye özel koruyucu genetik alanında faaliyet gösteren GENAR Toplum Sağlığı ve Genom Bilim Enstitüsü Kurucusu Dr. Serdar Savaş’ın ev sahipliğinde gerçekleşen açılışa çok sayıda davetlinin yanı sıra ünlü iş kadını Leyla Alaton ve Türkiye’nin en sevilen sinema ve tiyatro sanatçısı Güven Kıraç katıldı. 

Hasta olmadan önlem alma olanağı veriyor

Kişiye özel koruyucu genetik alanında Avrupa Birliği Toplum Sağlığı Genombilim Programı tarafından Avrupa’daki en iyi uygulama seçilen Gentest’e Türkiye’de ilginin her geçen gün arttığını belirten Dr. Serdar Savaş, Gentest ile kanserler, diyabet, kalp ve damar hastalıkları, obezite, osteoporoz gibi kronik-kompleks hastalıklara yatkınlıkların yıllar öncesinden tespit edilebildiğini açıkladı. Dr. Serdar Savaş, Gentest’in, hastalıkların ortaya çıkmasının ardından insan vücudunda oluşacak hasarları tamir etmek yerine, hasta olmadan önce önlem almaya olanak sağladığına dikkat çekti. 

Açılışa Leyla Alaton ve Güven Kıraç'ta katıldı

Açılışına katılan Leyla Alaton, Dr. Serdar Savaş tarafından birkaç yıl önce uygulanan Gentest sayesinde genetik haritasını, sağlıklı yaş almak için dikkat etmesi gerekenleri net olarak öğrendiğini söyledi. Gelecekte Alzheimer olmayacağını bildiği için kendisini şanslı hissettiğini anlatan Alaton, çocuklarına da Gentest yaptırdığını ifade etti. 

Açılışta, genetik yapımızla hastalıklar arasındaki ilişkilerin anlaşılır ve eğlenceli bir dille anlatıldığı Dr. Serdar Savaş’ın ‘Tıpta Sessiz Devrim’ isimli kitabı da tanıtıldı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir