Göç Anadolu’ya dönünce 1500 konutla Denizli’ye geldi

Emlak GYO'nun açtığı ihaleyi kazanan Teknik Yapı, Denizli'de 1500 konutluk Evora Denizli projesine başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Leyla İLHAN

DENİZLİ - İstanbul’da konut projeleri yapan Teknik Yapı, büyük kentlerden Anadolu’ya başlayan göçü değerlendirdi. Şirket bu amaçla oluşacak konut talebini değerlendirmek için Denizli’den Anadolu’ya giriş yaptı. İlde 1500 lüks konuttan oluşan Evora Denizli projesine başlayan Teknik Yapı, projeyi metrekaresi 2 bin 700 TL’den satışa çıkardı. 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 dairelerin bulunduğu projede lansmana özel peşin ödemelerde yüzde 12 indirim uygulanacak. Teknik Yapı, projeden minimum 750 milyon dolar hasılat bekliyor. Projenin basın toplantısında konuşan Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, büyükşehirlere olan akımın durduğunu, insanların artık büyükşehirlerden kendi memleketlerine dönmeye başladığını belirterek, “Bizde bu göçü ilk gören firmalardan biri olarak Denizli’de Emlak GYO’nun açtığı ihaleyi kazanarak ilde 1500 konutluk Evora Denizli projesine başladık” dedi. “Bizden sonra birçok firma da Anadolu’ya daha hızlı adımlarla gelecek” diyen Durbakayım, kendilerinin de Evora markasıyla Anadolu’da projeler yapmayı planladığını söyledi. 1974 yılında kurulan şirketlerinin Bağdat Caddesi ve İstanbul’un çeşitli yerlerinde 250’ye yakın sitede 17 binin üzerinde aileye yaşama alanı ürettiğini belirterek Nazmi Durbakayım, Denizli’ye gelişlerinde etkili olan unsurları şöyle sıraladı: “Emlak Konutla birlikte yaptığımız Uphill-Court-Ataşehir ve 5 bin konutluk Evora İstanbul projeleri de yüzde 98’lere varan başarı yakaladık. Emlak Konut’un sinerjisi ve güveni de bize cesaret verdi. Ayrıca konutlarımızı alanlar arasında İstanbul ve Ankara’dan sonra Denizli’nin üçüncü sırada olması da bizim kente gelişimizde etkili oldu” dedi. Nazmi Durbakayım, Denizli’de nüfus artış oranı ve genç nüfus oranın yüksek olduğunu, bunun da kentin göç aldığını gösterdiğini kaydederek, Denizli’de Merkez Efendi ‘de10 ayrı parselden oluşan 115 bin metrekarelik arsa üzerinde projeyi yapacaklarını açıkladı.

Çevreci özelliklere sahip

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, projelerinin çevreci özelliklere sahip olduğuna dikkat çekerek, “ Evora Denizli’nin aydınlatmasında güneş enerjisi kullanılacak. Çöp ve atıklar geri dönüşümde değerlendirilecek ve projedeki atık sular sulamada değerlendirilecek” dedi. Tamamı 36 ayda tamamlanacak projeyi etaplar halinde yapacaklarını aktaran Durbakayım, 552 konutluk ilk etapta 296 adet 1+1, 186 adet 3+1 ve 68 adet 4+1 daire yer aldığını belirtti.

Konuttaki fiyat artışı Anadolu’yla dengeleyecek

Emlak GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Emlak GYO’nun bugüne kadar 50 milyar değerinde proje yaptığını, bunun ise 125 bin bağımsız üniteye denk geldiğini belirterek, İstanbul gibi büyük kentlerde artan konut fiyatlarına karşı artık Anadolu’ya yayılmak gerektiğini söyledi. Kurum, Emlak Konut GYO olarak ilk adımı Ankara, Denizli, Konya ve Nevşehir’den attıklarını kaydetti. Denizli’deki projenin metrekare satış fiyatları 2500 TL ile 3 bin TL bandında olduğunu aktaran Kurum, “İstanbul’da bu fiyatlarla alt gelire yönelik konut üretmek zor. Denizli’de bu fiyatlarla bölgenin en iyi lokasyonunda proje üretebiliyoruz. Ancak konut yatırımlarını Türkiye geneline yayarak fiyat artışını dengeleyebiliriz” değerlendirmesini yaptı. Kurum, Evora Denizli projesinden Emlak Konut’a 514 milyon TL gelir taahhüt edildiğini açıkladı.

Denizli’ye 1 milyar TL üzerinde hareket getirecek

Merkez Efendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu da Teknik Yapı’nın yaptığı Evora Denizli projesinin bölgenin ikinci en büyük markalı konut projesi olduğunu söyledi. Subaşıoğlu, bu projenin Denizli’nin Merkez Efendi bölgesinde 1 milyar TL’nin üzerinde bir harekete neden olacağı öngörüsünde bulundu.