Kordsa Global, karını yüzde 145 artırdı

Kordsa Global'in 2014 yılı net karı 95 milyon liraya yükseldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kordsa Global'in 2014 yılı net karı önceki yıla göre yüzde 145 artarak 95 milyon liraya yükseldi. Firmanın 2014 yılı cirosu ise yüzde 11'lik artışla 1 milyar 702 milyon lira olarak gerçekleşti. 

Kordsa Global'den, 2014 yılı finansal sonuçlarına ilişkin yapılan açıklamaya göre, firma geçen yıl 2013'e kıyasla toplam satışlarında yüzde 11 artış göstererek 1 milyar 702 milyon liralık satış geliri elde etti. Bu dönemde firmanın net karı yüzde 145 artışla 95 milyon liraya ulaşırken, esas faaliyet karı da 108 milyon lira olarak gerçekleşerek yüzde 27 artış sağladı. 

Kordsa Global Üst Yöneticisi (CEO) Cenk Alper, sonuçlara ilişkin değerlendirmesinde, 2014 yılında yakaladıkları başarıyı operasyonel verimlilik, iş süreçlerinde sağlanan disiplin ve ticari mükemmelliğe borçlu olduklarını ifade etti. 

Yüksek denye naylon 6.6 iplik ve bez satışı açısından yüzde 34 pazar payıyla dünyada lider, yüksek denye polyester pazarında ise yüzde 10 pazar payıyla dünyada üçüncü sırada olan Kordsa Global'in geçen yıl karlılıkta olumlu bir tablo çizdiğini belirten Alper, şunları kaydetti: 

"Kordsa Global olarak bir süredir operasyonel verimlilik konusuna odaklanmış, özellikle sabit maliyetlerimizi etkin bir şekilde kontrol etmeyi hedeflemiştik. Şimdi bu stratejinin meyvelerini topluyoruz. Yalın ve çevik ekiplerimizle küresel ekonominin değişken koşulları ve buna bağlı olarak sektörde artan daralmaya rağmen iç süreçlerimizde verimliliğimizi artırarak finansal sonuçlarımızda başarılı rakamlara ulaştık. Dünyanın lider lastik firmalarına 40 yılı aşkın bir süredir güçlendirme malzemeleri sağlayan, sektöründe dünya lideri konumunda bir şirket olarak hep daha iyisini hedefleyerek bu noktaya geldik." 

Cenk Alper, küresel ekonominin değişken koşulları, batıdan doğuya kayan üretim ve pazarda sayıları giderek artan Asyalı oyuncular nedeniyle tüm gayretlerini 'rakiplerinden farklılaşan bir Kordsa Global' olma yolunda sarf ettiklerini anlattı.  

Alper, "Bu bağlamda, aldığımız stratejik bir kararla lastik sektöründeki yatırımımızı daha da güçlendirmek amacıyla Endonezya'daki var olan yatırımlarımıza ek olarak toplamda 100 milyon dolar tutarında, 18 kilotonluk Lastik Kord Bezi Fabrikası ile 14 kilotonluk üçüncü ve dördüncü nesil polyester HMLS iplik fabrikalarının açılışını 2015 yılı başında gerçekleştirdik" dedi.  

Kordsa Global, inşaat ve kompozit alanlarında da ürünler sunacak

Kordsa Global'in 2014 yılında lastik pazarındaki bilgi ve deneyimlerini yeni pazarlara aktarma konusunda da önemli adımlar attığına değinen Alper, şöyle devam etti:  

"Kordsa Global olarak hedefimiz, yeni iş alanlarında da müşterilerimize, hissedarlarımıza, çalışanlarımıza yatırım yaparak, değer katan teknolojiler üreterek ilerlemektir. Önümüzdeki dönemde güçlendirme uzmanı konumlandırmamızla yan sektörler olarak tarif ettiğimiz inşaat ve kompozit alanlarında da ürünler sunmaya başlıyoruz. 

Ortaya konan gelişime dayanarak, ilk olarak uzun yıllar boyunca elde ettiğimiz lif teknolojisiyle Kratos markası altında yapı sektörüne yönelik bir beton takviye lifi geliştirdik. Bu amaçla Kratos Makro üretim hattını 2014 yılı sonunda açtık. Bu stratejinin bir diğer çıktısı olan Sabancı Üniversitesi işbirliğiyle başlatılan Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi'nin temelini de yine yıl sonunda Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ve Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı'nın katılımlarıyla attık." 

Bu konularda ilginizi çekebilir