Türkiye "iyilik" için koşacak

Türk Kızılayı tarafından ihtiyaç sahipleri için Ankara'da düzenlenen "İyilik Koşusu", 8 Kasım Pazar günü yapılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk Kızılayı'nın, ihtiyaç sahiplerine yönelik düzenlediği "İyilik Koşusu", Ankara'da yapılacak. 

Dünyanın birçok ülkesinde farkındalık yaratmak için uzun yıllardır gerçekleştirilen organizasyonun Türkiye'deki startını, 8 Kasım Pazar günü Türk Kızılayı verecek. 

Etkinliğin basın tanıtımı Türk Kızılayı Genel Müdürü Mehmet Güllüoğlu, Türk Kızılayı Genel Sekreteri Ayşegül Genç ve Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar'ın katılımıyla koşunun düzenleneceği Kızılay Meydanı'nda yapıldı. 

Türk Kızılayı Genel Müdürü Güllüoğlu, yaptığı açıklamada, insanları spora teşvik etmek istediklerini belirterek, "Kızılay olarak insanların sağlığını önemsiyoruz. Halk sağlığı etkinliği olarak da hareket çok önemli. Birçok hastalığın olmaması için hareket gerekiyor" dedi. 

Güllüoğlu, aynı zamanda iyiliklere de vesile olmayı amaçladıklarının altını çizerek, "Sporlar, etkinlikler, bağış toplamanın birer aracıdır. Birçok amacı birleştireceğiz. 3, 6 ve 10 kilometrelik üç farklı koşuya Türkiye'nin her yerinden profesyonelleri, kadınlar, çocuklar, erkekler, yaşlılar, iyilik ve Kızılay severleri bekliyoruz" ifadelerini kullandı. 

Atletizm Federasyonu Başkanı Çintimar ise Kızılay denince akla iyilik yapmanın geldiğine dikkati çekerek, etkinlik için atletizm branşının seçilmiş olmasından mutluluk duyduklarını kaydetti. 

"İyilik Koşusu"na atletizm camiası olarak her türlü katkıyı sunacaklarını dile getiren Çintimar, "En iyisini, en güzelini yapabilmek için 8 Kasım'da hep beraber burada olacağız. Kızılay'la sayılı meydanlarda bu etkinliği yapabilmek, atletizm camiasının canı gönülden arzu ettiği bir organizasyondur" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından vatandaşlara koşunun tanıtıldığı broşür dağıtıldı.