Volkswagen genel kurulu ertelendi

Alman otomobil devi Volkswagen’nin (VW) yıllık finansal tablo sunumu ve genel kurulu toplantısı ertelendi. VW’den yapılan açıklamada, egzoz gazı skandandalının tam olarak açıklığıa kavuşturulamamış olmasının ertelemede etkili olduğu belirtildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Volkswagen’in finansal tablolara ilişkin yıllık sunumunun 10 Mart’ta yapılacağı açıklanmıştı. Genel Kurulun ise 21 Nisan’da yapılması öngörülüyordu.

Yıllık finansal tablo sunumu ve genel kurulu toplantısının ne zaman yapılacağına ilişkin tarih verilmezken, yakın zamanda açıklama yapılacağı kaydedildi. Ekonomi gazetesi Handelsblatt 6 ile 8 haftalık bir gecikme olabileceğini yazdı.

Volkswagen dünya genelinde milyonlarca dizel otomobilin emisyon değerlerini düşük gösteren özel bir proğram kullanıldığını kabul etmek zorunda kalmıştı. VW, başta ABD olmak üzere bir çok ülkede açılan tazminat davaları nedeniyle zor günler geçiriyor.

Porsche'de erteledi

Öteyandan VW bünyesinde bulunan Porsche’nin de, skandalla bağlantılı olarak aynı şekilde 15 Mart ve 4 Nisan tarihlerinde yapılacağı duyurulan yıllık finansal tablo sunumu ve genel kurulu toplantısını ertelendiği öğrenildi.