Fenebahçe Sow'u rekor fiyata sattı!

Fenerbahçe, futbolcusu Moussa Sow'u Birleşik Arap Emirlikleri ekibi Al Ahli'ye 17 milyon euroya (56 milyon TL) sattı. Sow'un başkan Aziz Yıldırım ile vedalaşmasında duygusal anlar yaşandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fenerbahçe'nin Senegalli forveti Moussa Sow, Birleşik Arap Emirlikleri ekibi Al Ahli takımına rekor sayılabilecekbilecek bir bedelle gidiyor.  Fenerbahçe Kulübü, futbolcusu Sow'un tranferi için prensip anlaşmasına vardığı Birleşik Arap Emirlikleri ekibi Al Ahli'nin sarı-lacivertli kulübe 16 milyon euro, futbolcuya ise 1 milyon euro ödeyeceğini açıkladı. 

Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinde yapılan açıklamada, Sow'un isteği doğrultusunda transfer görüşmelerinin başladığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:  

"Dubai kulübünün yetkililerinin futbolcumuzun sözleşmesinde yer alan satın alma opsiyonuna ilişkin tüm maddi edimleri karşılamayı taahhüt etmeleri üzerine Fenerbahçe Kulübü'nün yönetimi de futbolcumuzun talebini, kariyeri açısından uygun görerek kendisine yardımcı olmayı kabul etmiştir. Futbolcumuz Moussa Sow'un talebi doğrultusunda Dubai kulübü yönetimiyle görüşmelere başlanmış ve prensip anlaşmasına varılmıştır. Varılan anlaşma gereğince kulübümüze 16 milyon euro bonservis bedeli, futbolcumuza ise 1 milyon euro ödeme yapılacaktır." 

Al Ahli Kulübü'nün taahhütlerinin 31 Ağustos Pazartesi gününe kadar gerçekleştirmesi gerektiğini vurgulanan açıklamada, "Moussa Sow, yeni kulübü ile sözleşme imzalamak ve gerekli sağlık kontrollerinden geçmek için yurt dışına gitmiştir" ifadeleri kullandı. 

Sow göz yaşlarını tutamadı

52151.jpg

Moussa Sow, kulüp binasına gelerek başkan Aziz Yıldırım ve yöneticilerle vedalaştı. Sow’un vedasında oldukça duygusal anlar yaşandı.

Gelen teklifi değerlendirdiğini ve ayrılmaya kendi isteğiyle karar verdiğini söyleyen Moussa Sow, vedasında gözyaşlarına hakim olamadı. Fenerbahçe’nin kalbinde eşsiz bir yere sahip olduğunu söyleyen Sow’un vedasında Aziz Yıldırım da son derece duygusal anlar yaşadı. Aziz Yıldırım, Fenerbahçe’nin kapılarının her zaman Sow’a açık olduğunu söyledi.

3 yıllık 'Sow' sona erdi

2012 yılında Fransa'nın Lille takımından 10 milyon euro bonservis bedeli ile transfer edilen Moussa Sow, Türkiye'de forma giydiği sürede 1 lig kupası, 2 Türkiye kupası 1 de Süper Kupa sevinci yaşadı.