Yüce Divan oylamasında gün belli oldu

4 eski bakan ile ilgili Meclis'teki Yüce Divan oylaması yarın yapılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dört eski Bakan ile ilgili Soruşturma Komisyonu Raporu, yarın TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek. AK Parti Grup başkanvekilleri, Genel Kurul gündemi ve çalışma saatlerini belirlemek üzere yaptıkları toplantıda, Soruşturma Komisyonu Raporu'nun yarın ele alınmasını kararlaştırdı. 

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın,  toplantıdan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Raporu yarın Genel Kurul'da görüşeceklerini söyledi. Gruplara da bilgi vereceklerini ifade eden Aydın, yarın Genel Kurul'un tek gündeminin Soruşturma Komisyonu Raporu olacağını kaydetti. 

Aydın, "Dört eski Bakan konuşacak mı?" sorusuna, "Konuşup konuşmayacakları ve konuşurlarsa ne kadar süreyi kullanacakları kendilerinin takdiri..." karşılığını verdi. Aydın, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın annesinin bugün vefat ettiğini söyledi.   

Yarınki görüşmelerde kimlerin konuşacağının belli olmadığını belirten Aydın, ayrıntıların öncesinde yapılacak Danışma Kurulu'nda belirleyeceklerini ifade etti. 

Aydın, Genel Kurul'da Rapor üzerinde Komisyon adına Başkan veya görevlendireceği bir milletvekilinin 20, altı milletvekilinin 10'ar dakika ve eski Bakanların süre sınırlaması olmaksızın konuşma hakkı bulunduğunu, ayrıca muhalefetin vereceği Yüce Divan'a sevk yönündeki önergelerin gerekçeleriyle birlikte okunacağını, ardından her Bakan için ayrı ayrı gizli oylama yapılacağını hatırlattı. Aydın, yarınki görüşmelerin yaklaşık sekiz saat süreceğini tahmin ettiklerini söyledi.   
 

Bu konularda ilginizi çekebilir