Barış Manço'nun 20 yılı

Barış Manço'nun, Barış Çelebi olarak anılmasını sağlayan seyahatlerinde Hindistan'dan Japonya'ya, Mısır'dan Azerbaycan'a kadar 148 ülkeyi birlikte gezen menajer Tamer Şahin, "Barış ağabeyini' anlatıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Barış Manço'nun 20 yıllık arkadaşı ve menajeri Tamer Şahin'in anılarını kaleme aldığı, "Hâlâ Yazıp Çizecek Birkaç Satırım Kaldı" isimli kitabının yeni baskısı çıktı.

19 yıl önce 1 Şubat 1999'da kaybettiğimiz sanatçı, besteci ve söz yazarı Barış Manço'nun bilinmeyen yönlerini ve yol arkadaşlıklarına dair 20 yıllık anılarını anlatan kitap, Truva yayınları ve CS Müzik Medya aracılığıyla rafl ardaki yerini aldı. Barış Manço'nun, Barış Çelebi olarak anılmasını sağlayan seyahatlerinde Hindistan'dan Japonya'ya, Mısır'dan Azerbaycan'a kadar 148 ülkeyi birlikte gezen menajer Tamer Şahin, "Barış ağabeyini' anlatırken "Onunla ağabey kardeş, et ile tırnak gibiydik. Atardamarım derdi bana. Şu an yaşasaydı 75 yaşında olacaktı ve biz hala Adam Olacak Çocuk'u çekiyor olurduk. Büyük kanal olmasına gerek yok, yerel kanal bile olsa çekmeye devam edeceğim derdi. Çok özlüyorum onu" diyor. "Hâlâ Yazıp Çizecek Birkaç Satırım Kaldı"yı Barış Manço'nun ölümünden altı yıl sonra, 2005'te kaleme alan Tamer Şahin, 1953'te Adana'da doğdu. 1976 yılında "Saklambaç Fotoroman Kralı" seçildi. 1977'de "Neşeli Günler" adlı filmde Adile Naşit ve Münir Özkul'un en büyük oğlunu canlandırdı. 1981 senesine kadar reklamcılık sektöründe çalışmalar yaptı. Bu yıldan itibaren Barış Manço'nun ölümüne kadar menejerliğini ve "7'den 77'ye" adlı televizyon programının yapım sorumluluğunu üstlendi.

HÂLÂ YAZIP ÇİZECEK BİRKAÇ SATIRIM KALDI, Tamer Şahin, Truva Yayınları, 240 s.

Bu konularda ilginizi çekebilir