bir akıl hastasıyla yaşamak!

Delicesine Mutlu, gerçekten korkunç şeyler hakkında yazılmış, ama belki de hiç gülünmemesi gereken şeylere kahkaha attırmayı amaçlayan bir kitap.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


Yazdıklarıyla dehşete düşme ile gülmekten karın ağrısı çekme arasındaki ince çizgide okurlarına hiç yaşamadıkları bir deneyim sunmayı amaçlayan Jenny Lawson'ın "Delicesine Mutlu" isimli kitabı şimdi Türkçede.

Okuyanus Yayınevi'nden çıkan kitap, bir akıl hastalığıyla yaşamak zorunda olmayı eğlenceli ve sıradışı bir anlatımla gözler önüne sermeyi hedefl iyor.

Yazar Jenny Lawson, hayatımızda belirleyici olanın aslında yaşadığımız trajediler, dramlar, çılgınlıklar ya da mutluluk patlamaları değil; tüm bu dehşetten payımıza düşenle ne yaptığımız olduğunu vurgulamak istiyor yeni kitabında. Bir hayat kurtarmayı değil, hayatını gerçek bir hayat yapmayı hedefl eyerek yola çıkıyor.

Lawson, 1973 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde doğmuş. Angelo Devlet Üniversitesi'nden mezun. The Bloggess ve Ill Advised blog'larının yanı sıra Houston Chronicle gazetesi ve SexIs dergisinde yazmış. Nielsen reytinglerinde, En Güçlü 50 Blogger Anne arasında gösterilmiş. Forbes, theblogges.com sitesini Kadınlar için En İyi 100 Web Sitesi listesine almış. Romatoid artrit, depresyon, anksiyete, kaçınmacı kişilik bozukluğu ve obsesif kompulsif bozukluktan muzdarip olan Lawson, 2012 yılında "Hiç Olmamış Gibi Yapalım" ismiyle yayınlanan otobiyografisini kaleme almış. Delicesine Mutlu, yazarın ikinci kitabı.

DELİCESİNE MUTLU, Jenny Lawson, Okuyan Us Yayınları, 392 s.