"Çelik Rehberi"nin yeni baskısı raflarda

Çeliğin imalatı ve işlenmesi ile ilgili bilgilerin olduğu kitap "Çelik Rehberi" genişletilmiş yeni baskısıyla raflardaki yerini aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

EMEL ÜNAL BULUT

Sağlam Metal'in grup şirketi Bolokur Teknik Yayıncılık'ın 2012 yılında ilk baskısını yaparak dilimize kazandırdığı "Çelik Rehberi" genişletilmiş yeni baskısıyla raflardaki yerini aldı. Kitap, okullarda, enstitülerde ve diğer eğitim ve öğretim merkezlerinde yardımcı eğitim aracı olabilecek, çeliğin anatomisini çizen bir eser niteliğinde.

Çevirisi Sağlam Metal Genel Müdürü Hakan Koçak ve Bolokur Teknik Yayıncılık Editörü Recep Kurt tarafından yapılan kitabın çeliğin imalatı ve işlenmesi ile ilgili bilgi edinmek isteyenler için kapsamlı bir giriş niteliğinde olduğunu söyleyen Hakan Koçak, yeni baskıda bazı bölümlerin elden geçirildiğini ve kitabın son bilgi ve gelişmeleri yansıtacak şekilde güncellenerek hazırlandığını kaydetti. Türkiye'nin büyüyen pazarının bu kitabın gerekliliğini ortaya koyduğunu belirten Koçak, çevirinin kolay anlaşılır diliyle konuyu merak eden herkese önemli bir kaynak olacağına işaret etti. Kitabın, çelikle ilgili her türlü soruya cevap verirken, temel pratik bilgileri de içerdiğinin altını çizen Koçak "Herkesin okuyabileceği bir kitap. Alman Demir Çelik Enstitüsü'nün (VDEh) yayını olan ve 20 Alman mühendis tarafından yazılan kitabın son halini sektöre yeniden kazandırdığım için çok mutluyum. Bolokur olarak özellikle metalürji, demir-çelik ve bakır malzemeler ve alaşımlarını konu eden başvuru kitaplarını Türkiye'deki demir-çelik ve diğer üretim kollarındaki teknik insanlara kazandırmayı hedeflemekteyiz" şeklinde konuştu. Bu baskıda kalite ve çevre bölümlerinin daha ayrıntılı olarak ele alındığını, yeni nesil çeliklerin kullanımalanlarınadahagenişyerverildiğini dile getiren Koçak, kitapta Almanya'da çelik sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin her biri resmi olarak tescillenmiş ve belirli bir uygulamaya yönelik olarak üretilmiş bulunan 2 bin 500'den fazla farklı çelik türünün sanayiinin hizmetine sunulabildiği gibi ayrıntıların da yer aldığına dikkat çekti.