CNR Kitap Fuarı, 10 Mart'ta

CNR EXPO Yeşilköy'de 20 ülkeden yerli ve yabancı 350 yayınevinin katılımı ile düzenlenecek 5. Uluslararası CNR Kitap Fuarı'nın bu yılki teması "Oku." Temaya uygun olarak fuarda okumanın önemi ve kitapların gücünü ifade edecek çok sayıda etkinlik yapılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CNR Kitap Fuarı bu yıl, 10-18 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Fuara aralarında Alfa, Martı, Doğan Kitap, Timaş, Epsilon, Tübitak, Profil, Beyaz Balina, İz, Kırmızı Kedi, Yeditepe, Ötüken, Edam, Yapı Kredi Yayınları, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, İnsan, Erdem, Pegasus, Kültür A. Ş. Yayınları'nın da bulunduğu yurt içi ve yurt dışından 350 yayınevi katılacak.

onur yazarı Alev Alatlı

Pozitif Fuarcılık ve Basın Yayın Birliği işbirliğinde organize edilecek CNR Kitap Fuarı'nın Onur Yazarı edebiyat alanında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi Alev Alatlı olacak. Alatlı, CNR Kitap Fuarı'nda gerçekleştirilecek söyleşi, sohbet ve imza günlerinde sevenleri ile bir araya gelecek. Fuarda ayrıca Alev Alatlı için hazırlanacak özel bölümde Batı'ya Yön Veren Metinler, Beyaz Türkler Küstüler gibi kitapları da sergilenecek.

bu yılki tema "oku"

Yurt içi ve yurt dışından yüzlerce yazarı konuk etmeye hazırlanan CNR Kitap Fuarı'nın bu yılki teması "Oku" olacak. Temaya uygun olarak fuarda gerçekleştirilecek etkinliklerde okumanın önemi ve kitapların hayatımız üzerindeki gücünü ifade edecek çok sayıda etkinlik gerçekleştirilecek.

Fuar kapsamında bir de Necip Fazıl Kısakürek sergisi düzenlenecek. Kısakürek'in özel eşyalarından oluşacak etkinlikte eserleri ve insanların üzerlerindeki etkilerine dair sesli, görüntülü, basılı malzemeler ve şiirleri sergilenecek.

25 bin metrekare alanda

CNR Kitap Fuarı, 25 bin metrekare alanda organize edilecek. İstanbul Valiliği, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi, Kültür A. Ş. ve KOSGEB tarafından da desteklenen fuar, geçtiğimiz yıl 407 bin 317 okur tarafından ziyaret edilmişti. Bu yıl fuara, 450 binin üzerinde ziyaretçi bekleniyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir