çölde, kaynağı belirlenemeyen bir ses…

Ellen isimli bir hemşire, vücudundaki tüm kemikleri kırılmış bir hastaya bakıcılık yapıyordu. Bu gizemli hasta ile Afrika çölünde yaşanananlar arasındaki bağlantı, Malerman'ın kitabının ana konusunu oluşturuyor…

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kafes kitabı ile tanınan Josh Malerman'dan korku okurlarına yönelik bir roman daha: Kırmızı Piyano… Philip Tonka ve grubu The Danes'in bir sonraki hit şarkıları için umutsuzca ilham arama çabaları, Amerikan ordusundan bir generalin ziyaretiyle bölünmüştü.

Bir Afrika çölünde nükleer silahları bile etkisiz hale getirebilen bir ses keşfeden Amerikan ordusu, bu sesin kaynağını bulmak için Philip ve arkadaşlarını bir göreve göndermek istiyordu.

Öte yandan, Amerika'da, gözlerden saklı bir hastanede Ellen isimli bir hemşire, vücudundaki tüm kemikleri kırılmış bir hastaya bakıcılık yapıyordu. Hasta bu şekilde nasıl yaralandığı bilmiyordu, fakat vücudu mucizevi bir hızda iyileşiyordu. Başına gelenler hakkında her geçen daha çok şeyi hatırlayan bu gizemli hasta, Ellen'ı hiç beklemediği bir yola sokacaktı.

Bu gizemli hasta ile Afrika çölünde yaşanananlar arasındaki bağlantı, Malerman'ın kitabının ana konusunu oluşturuyor… Gerilim kitabı okumayı sevenler için…

KIRMIZI PİYANO, John Malerman, Türkçesi: Aslı Dağlı, İthaki Yayınları, 360 s.