Degas'ya kapsamlı bir bakış

Edgar Degas'nın yaşamı ve eserleri, 500 görsel eşliğinde İş Bankası Kültür Yayınları etiketiyle raflarda…

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İş Bankası Kültür Yayınları'nın kültür ve sanatseverler için hazırladığı ressamlar serisi Edgar Degas'nın hayatı ve eserleriyle devam ediyor. Kitapta, tüm zamanların en büyük ustalarından biri olarak kabul gören, ilham kaynağı Degas'nın yaşamı, yaşadığı çalkantılı sosyal ve siyasal dönem bağlamında ele alınıyor.

Sanatçının eğitimi, esin kaynakları ve bugüne ulaşan mirasına ilişkin bir içerik sunan eserde, Degas'nın en bilinen ve sevilen balerinleri, yıkananları, at yarışı sahneleri, kafe konserleri, manzaraları ve portrelerinden derlenen 500 görselden oluşan bir seçki bulunuyor.

Ecole de Beaux Arts'da büyük ustaların üslûbunda aldığı geleneksel eğitimden bir tarih ressamı olmasına, özgün üslup arayışlarına, gerçekçi yaklaşımını geliştirmesine ve nihayetinde modern yaşam ressamlığına uzanan sanat yaşamına ilişkin kapsamlı bir inceleme niteliğindeki kitapta, kronolojik sırayla verilmiş yapıtların üslûp ve içerik analizleri de yer alıyor. Sanatçının pastel, çizim, yağlıboya, eskiz ve heykellerinden oluşan bir galeri içeren kitap, Degas hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isteyenler için kaynak niteliğinde.

Ön-Raff aellocular, Renoir, Raff aello, Manet, Goya ve Gauguin de İş Kültür Yayınları'nın ressamlar serisinden önümüzdeki aylarda çıkacak kitaplar arasında bulunuyor.

DEGAS, 500 Görsel Eşliğinde Yaşamı ve Eserleri, Jon Kear, Türkçesi: Berrin Alpay, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, 256 s.

Bu konularda ilginizi çekebilir