işler sarpa sarmadan seçmek gerekiyor

"Aşk Aptallığı, kafası karışık bir adamın portresinden ziyade, daha derin bir meseleyi sezdiği halde bunu bir türlü çözemeyen zeki ve hüzünlü bir adamın hikâyesi."

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Alman edebiyatındaki hüznün, melankolinin ve can sıkıntısının örneklerinden birini sergiliyor Aşk Aptallığı romanında Wilhelm Genazino. Romanın konusu özetle şöyle:

Kıyamet hakkında seminerler vererek hayatını zar zor kazanan elli iki yaşında bir adam ve onun birbirlerinden habersiz iki sevgilisi: Sandra ve Judith. Yıllar önce başarısız bir evlilik yapan romanın kahramanı, bu iki kadından hangisi ile yaşamak istediğini daha sık düşünmeye başlar… Çok zamanı yoktur, işler iyice sarpa sarmadan bir karar vermek zorundadır.

Sandra ve Judith ikilemini neredeyse bir yazı tura atışıyla çözecek kadar çıkmaza giren isimsiz roman kahramanı, aynı zamanda yaşam, toplum, aşk, geçmiş gibi konular hakkında gözlemler yapar, tuhaf işlere kalkışır. Böylece Aşk Aptallığı, kafası karışık bir adamın portresinden ziyade, daha derin bir meseleyi sezdiği halde bunu bir türlü çözemeyen zeki ve hüzünlü bir adamın hikâyesine dönüşür.

AŞK APTALLIĞI, Wilhelm Genazino, Türkçesi: Özden Özberber, Jaguar Kitap, 178 s.

Bu konularda ilginizi çekebilir