"kurt, ördek ve fare"ye ödül

E. B. White Ödülü'nü alan kitap, bir kurdun karnında gelişen şaşırtıcı bir dostluk, dayanışma ve paylaşma öyküsü… Kitabın Türkçe baskısı Fatih Erdoğan'ın çevirisiyle Mavibulut Yayınları etiketiyle yayımlanmıştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Amerikan Kitapçılar Birliği'nin her yıl çocuk kitapları için verdiği E. B. White Ödülü'nü Resimli Kitaplar dalında bu yıl Mac Barnett'in yazdığı ve Jon Klassen'in resimlediği "Kurt, Ördek ve Fare" kazandı.

Aynı ödülü daha önce de alan Barnett ve Klassen ikilisi, geçmişte Caldecott, Boston Globe-Horn Book ve Kate Greenaway gibi pek çok ödüle lâyık görülmüştü.

Bir kurdun karnında gelişen şaşırtıcı bir dostluk, dayanışma ve paylaşma öyküsü olan " Kurt, Ördek ve Fare"nin Türkçe baskısı Fatih Erdoğan'ın çevirisiyle ve Mavibulut Yayınları etiketiyle Aralık 2017'de yayımlandı.

Fatih Erdoğan, aldığı çok sayıda ödülün yanı sıra dünyanın en büyük çocuk edebiyatı ödülü olan ALMA ödülüne de üç kez aday gösterildi. Bugüne dek 60'ın üzerinde çocuk kitabı yazan ve kitapları 1 milyondan fazla satan Fatih Erdoğan aynı zamanda çok sayıda çocuk kitabı çevirdi. Eric Carle, Martin Waddell, Maurice Sendak, Ian Beck, Dave Shelton gibi pek çok yazarın eserlerini ilk kez Türkçeye kazandıran isim oldu.

KURT, ÖRDEK ve FARE, Mac Barnett, Resimleyen: Jon Klassen, Türkçesi: Fatih Erdoğan, Mavibulut Yayıncılık, 40 s.

Bu konularda ilginizi çekebilir